Ελασσόνα, Λάρισας: Οδηγός εντόπισε μωρό να μπουσουλάει στο δρόμο- Η μητέρα παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα

Γυναίκα οδηγός διέκρινε μέσα στο σκοτάδι εν κινήσει με το όχημά της, ένα μωρό να μπουσουλάει μόνο του, σε κεντρικό δρόμο της πόλης και ενημέρωσε την Αστυνομία

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας οδηγού, τα ξημερώματα της Τρίτης (28/09-00.30) ενώ βρισκόταν εν κινήσει με το όχημά της σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας, διέκρινε ένα μωρό να…  μπουσουλάει, χωρίς καμία παρουσία ενήλικα.
Η οδηγός στάθμευσε το όχημά της, και πήρε στη αγκαλιά της το μωρό, ενω καλούσε σε βοήθεια. Περίοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία, και πλήρωμα μετέβη στο σημείο απ όπου και παρέλαβε το μωρό. Κατά την άφιξη των Αστυνομικών στο σημείο είχε μεταβεί και η μητέρα του βρέφους η οπια δήλωσε ότι το μωρό “διέφυγε της προσοχής της και μέχρι να το αντιληφθεί είχε βγει στο δρόμο”.

Οι δύο γυναίκες και το βρέφους οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα με τον Εισαγγελέα να ενημερώνεται σχετικά προκειμένου να αποφανθεί. Η μητέρα συνελήφθη και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση,  η μητέρα αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού, καξ ως μονοηονεϊκή οικογένεια ζουν σε μονοκατοικία της οδού Οικονόμου. Το μωρό από την ανοιχτή πόρτα της οικίας αφού διέσχισε την αυλή, βγήκε στο δρόμο καθώς δεν το αντιλήφθηκε η μητέρα του.

Ο δήμαρχος της Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, ενημέρωσε πως οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν επιληφθεί του θέματος: «Ήδη, η κοινωνική λειτουργός μας με συνοδεία ενός αστυνομικού έχει έρθει σε επαφή με την μητέρα του 11 μηνών βρέφους. Η μητέρα ανέλυσε όλες τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι της και αποκάλυψε πως η ίδια έχει προβλήματα αλκοολισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δείξει την επιμέλεια που οφείλει στο βρέφος. Οφείλουμε το πόρισμα της κοινωνικής έρευνας να το στείλουμε στον εισαγγελέα και εκείνος πλέον θα αποφασίσει για τον φροντιστή του παιδιού. Ο δήμος δεν έχει τις δομές για να αναλάβει ένα μωρό 11 μηνών, ωστόσο θα βρεθεί κάποια».