ΕΛΑΣ: Το όπλο του κατείχε ο Σφακιανάκης ήταν χωρίς νόμιμη άδεια- Είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή

Η άδεια οπλοφορίας -οπλοκατοχής που διατηρούσε ο λαϊκός τραγουδιστής για νόμιμη οπλοφορία – οπλοκατοχή, είχε λήξει, ενώ διακριβώθηκε κατά την αστυνομική έρευνα, ότι το όπλο που κατασχέθηκε στην κατοχή του, ήταν αδήλωτο και χωρίς άδεια

Η πιο πρόσφατη άδεια για πιστόλι των 9mm το οποίο κατείχε νόμιμα ο Νότης Σφακιανάκης, «για την προσωπική του ασφάλεια» όπως διακριβώνεται από το αρχείο του Τμήματος Όπλων της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής, είχε εκδοθεί το 2002 κι έληξε το 2016. Νεότερο αίτημά του το οποίο υποβλήθηκε για ανανέωση της άδειάς του, απορρίφθηκε  από την αρμόδια επιτροπή χορήγησης αδειών οπλοφορίας . Όπως διευκρινίζουν Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, το όπλο το οποίο κατασχέθηκε στον Αστυνομικό έλεγχο το βράδυ της Κυριακής (29/11-20.00) στην κατοχή του λαϊκού τραγουδιστή, «δεν σχετίζεται με την νόμιμη άδεια που κατείχε στο παρελθόν. Εκείνο το 9άρι πιστόλι,, παραδόθηκε και φυλάσσεται στο Τμήμα της περιοχής του».

Στη συνέχεια (από το 2016) η διαδικασία έκδοσης αδειών οπλοφορίας – οπλοκατοχής άλλαξε και ο υποψήφιος εκτός από το σχετικό αίτημα, υποβάλλεται και σε Εξετάσεις για τον ασφαλή χειρισμό του όπλου. Ο Νότης Σφακιανάκης, σε δύο ημερομηνίες οι οποίες είχαν ορισθεί για εξετάσεις υποψηφίων, δεν κρίθηκε επιτυχών και δεν του εγκρίθηκε νέα άδεια οπλοφορίας -οπλοκατοχής.

Ωστόσο ο ίδιος ο Νότης Σφακιανάκης, στους αστυνομικούς όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊου, σε ερώτησή του για την άδεια οπλοφορίας οπλοκατοχής, φέρεται να αιτιολόγησε την κατοχή του, υποστηρίζοντας ότι «είχα άδεια στο παρελθόν αλλά δεν την έχω ανανεώσει» επικαλούμενος τις διατάξεις λόγω κορωνοϊού, ισχυρισμό που μετέφερε και ο συνήγορός του. Ωστόσο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ (από τις 26/03) έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για τη διαδικασία θεωρήσεων και υποβολής αιτημάτων προς ανανέωση αδειών οπλοφορίας.

Ο λαϊκός τραγουδιστής, είχε συλληφθεί και το 1997 και είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος, για παραβίαση του νόμου περί όπλων, έπειτα από διάρρηξη στο πολυτελές Mercedes του. Στην κατοχή του διαρρήκτη ο οποίος είχε συλληφθεί κατασχέθηκε ένα πιστόλι αερίου, το οποίο στην απολογία του ανέφερε ότι είχε αποσπάσει μέσα από το όχημα του Νότη Σφακιανάκη. Ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει στον τραγουδιστή δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.