ΜΟΕ Κομοτηνή: Καταδικάστηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι για τη σκηνοθετημένη κλοπή 4.2€ εκτ. από εταιρεία Security

Ένοχοι κρίθηκαν για την σκηνοθετημένη κλοπή μεγάλου ποσού από εταιρεία  Security, στον Αμυγδαλεώνα Κομοτηνής , και οι τρεις κατηγορούμενοι, από το ΜΟΕ Κομοτηνής με αναγνώριση ελαφρυντικών επιβάλλοντάς τους, τις ανώτερες εκ του νόμου προβλεπόμενες ποινές

Ο πρώην υπεύθυνος της εταιρεία  Security, στον Αμυγδαλεώνα Κομοτηνής κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που του αποδίδονται , κακουργηματική κλοπή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα και ψευδή κατάθεση, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οχτώ ετών με αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου.

Οι δύο συνεργοί του, ο υπεύθυνος του συνεργείου στα Αμίσιανα , όπου και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που είχαν κλαπεί, και ο γιος του, κρίθηκαν ένοχοι όπως κατηγορούνταν για κακουργηματική κλοπή , και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών και εξίμιση ετών αντίστοιχα, με αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου. Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας, η έφεσή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και το επόμενο διάστημα θα λάβει υφ’ όρων απόλυση από το Σωφρονιστικό Κατάστημα όπου κρατείται.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι άσκησαν Έφεση επί της αποφάσεως .

Τον γιο του ιδιοκτήτη του συνεργείου στα Αμίσιανα, υπερασπίστηκε ο Αλέξης Κούγιας, αιτίαση που παρέθεσε και έλαβε αναβολή για εκδίκαση στο Αυτόφωρο (30/11) του λαϊκού τραγουδιστή ο οποίος συνελήφθη (29/11) . Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην ποινική υπόθεση, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από το ΜΟΕ Κομοτηνής .

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι- εμπνευστές της κλοπής προανακριτικά, είχαν ομολογήσει την εμπλοκή τους στη σκηνοθετημένη κλοπή 4.2€ εκτ. από εταιρεία Security ενώ είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο για τυχόν συνεργούς τους. Σύμφωνα με την προανακριτική έρευνα, η αρχική ιδέα αποδίδεται στον πρώην διευθυντή της εταιρείας Security της Καβάλας , και την εμπιστεύτηκε στον κουμπάρο του κι αυτός στον πατέρα του, ιδιοκτήτη συνεργείου στα Αμισιανά όπου και εντοπίσθηκαν σε διαφορετικά σημεία της εγκατάστασης, το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα ποσό €3,6 εκατ. ενώ τα υπόλοιπα χρήματα, εντοπίσθηκαν σε οικία ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων καθώς και το ποσό των €600.000 – σε χαρτονομίσματα των €50 και €100 – εντοπίσθηκε καταπακτή σε βοηθητικό κτίσμα από λαμαρίνα εντός του οικοπέδου του συνεργείου αυτοκινήτων.

Η Αστυνομική έρευνα προσδιόρισε τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εντοπίστηκαν χαρτονομίσματα, ο σειριακός αριθμός των οποίων είχε καταγραφεί στο υπεξαιρεμένο ποσό και η Αστυνομική επιχείρηση επισπεύσθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε αγοράσει εισιτήριο για το εξωτερικό.