ΕΛΑΣ: Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δικηγόροι μεταξύ των συλληφθέντων στο κύκλωμα κατάρτισης πλαστών εγγράφων σε λαθρομετανάστες

Πολιτικά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- μεταξύ άλλων- έχουν συλληφθεί από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο Αστυνομικής επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλωμάτων κατάρτισης πλαστών εγγράφων και χορήγηση τους σε λαθρομετανάστες.

Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης,- πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, και πρώην αντιδήμαρχος, νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων 7 δικηγόροι, 5 Δημόσιοι Υπάλληλοι -Στελέχη Περιφέρειας- καθώς και Υπάλληλος Δημόσιου Νοσοκομείου, στο κύκλωμα κατάρτισης πλαστών εγγράφων και χορήγηση τους σε λαθρομετανάστες, που εξάρθρωσε το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε κατά την ταυτοποίηση στοιχείων των συλληφθέντων, ο σύζυγος μίας εκ των εμπλεκόμενων δικηγόρων, φερεται να ανήκει στη συνοδεία του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Οι δυο Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, μεταξύ των συλληφθέντων

Κατά την εξακρίβωση του modus operandi του κυκλώματος, προέκυψε οτι  μέλη του μετέφεραν τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα σε πόλεις -κυρίως στο Μεσολόγγι- όπου “συνεργάτες” τους είχαν την έδρα τους, και αφού τους χορηγούσαν πλαστά δικαιολογητικά, τους εμφάνιζαν να εργάζονται. Με τη συνδρομή των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα πλαστά έγγραφα είχαν καταχωρίσεις χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους, και οι λαθρομετανάστες λάμβαναν παράνομα ελληνοποιήσεις.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε παράλληλα στο Μεσολόγγι την Αθήνα, στη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Αλεξανδρούπολη, και σε Πρέβεζα, Καρπενήσι, Καστοριά ενώ η έρευνα εκτείνεται στην εξακρίβωση της ανάπτυξης του κυκλώματος και σε άλλες πόλεις της επικράτειας.