ΕΛΑΣ: Πρόστιμα ύψους €696.200 και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε δέκα επιχειρήσει

Αυστηροποίηση των ελέγχων και παραβάσεις των μέτρων επιδημιολογικού περιορισμού, κατά τους ελέγχους από τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ

Πρόστιμα ύψους €696.200 και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δέκα επιχειρήσεις καθώς και συνολικά 2.323 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων, κατέγραψαν την Πέμπτη (24/12) ελεγκτικά κλιμάκια Υπηρεσιών.

Τους ελέγχους τους διενήργησαν τα σώματα της ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικού Σώματος, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτικής Αστυνομίας και Περιφερειών με την Ελληνική Αστυνομία να αναλαμβάνει τον κύριο όγκο των ελέγχων (84.558).

Ως κυριότερες παραβάσεις, εντοπίζονται η μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων, μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα) καθώς και μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου (εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού-clickaway, τήρηση μέγιστου αριθμού πελατών βάσει τ.μ., κ.α.)

Σε τέσσερις περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων για παραβίαση των μέτρων περί ιδιωτικών συναθροίσεων για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Σε δέκα περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€-10.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Οι έλεγχοι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες κατά την εορταστική περίοδο σύμφωνα με τις Κυβερνητικές εξαγγελίες στην εφαρμογή των Μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού.