ΕΛΑΣ: ΕΔΕ για τα επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙΑΛ και τον τραυματισμό πολιτών.

Ένορκη Διοικητική εξέταση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα επεισόδια και για τον εντολέα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ να ενεργή σειρά απώθησητων κατοίκων της περιοχής στα Ταμπάκικα της Χίου διατάχθη από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Τα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και διμοιρίας ΜΑΤ σημειώθηκαν στην περιοχή Ταμπάκικα στη Χίο (03/04), όταν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας παρεμποδίστηκε κλούβα της Αστυνομίας να μεταφέρει 170 λαθρομετανάστες, σε παλιό βυρσοδεψείο της περιοχής οπου λειτουργει Κέντρο Κράτησης της ΒΙΑΛ στο κτίριο του πρώην βυρσοδεψείου Ζαφειράκη.

Κατα τη διαρκεια των επεισοδίων τρεις κάτοικοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

“Είδα να χτυπούν το γιο μου και πήγα να τον προφυλάξω. Με πέταξαν κάτω και με χτυπούσαν, ενώ τους έλεγαν ότι είμαι χειρουργημένη πριν από λίγες μέρες. Ποια μητέρα δεν θα προσπαθούσε να σώσει το γιο της… Ένοιωσα σα να μην είμαι Ελληνίδα, με χτυπούσαν Έλληνες αστυνομικοί χωρίς αιτία…”

Η οικογενεια Δημόπουλου -απο την πλευρα της – προτίθεται να υποβάλλει μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθυνου φορέα και προσώπου, για το σοβαρό τραυματισμό της Βιέρας (Ρούλας) Δημοπούλου και τον ξυλοδαρμό του γιου της Γιώργου Δημόπουλου από τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και χαρακτηρίζουν την επέμβαση των ΜΑΤ “απρόκλητη, εναντίον οκτώ ατόμων, πέντε γυναίκες – τρία κορίτσια και δύο ηλικιωμένες – και τρεις άνδρες, που δεν είχαν πρόθεση να διαπληκτιστούν με κανένα”, σημειώνουν.

Σε όσους έσπευσαν να τους αποδώσουν χαρακτηρισμό ως ρατσιστές και φασίστες, ανταπαντούν ότι δεν διαμαρτύρονται για τη στέγαση των ανθρώπων, την οποία θεωρούν αυτονόητο ανθρωπιστικό καθήκον, αλλά για την έλλειψη κρατικής οργάνωσης, που έχει επιπτώσεις στη ζωή και των δύο πλευρών.
Ο Δήμαρχος Χίου από την πλευρά του υποστήριξε ότι το περιστατικό δημιουργήθηκε εξαιτίας της γενικότερης έλλειψης συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης.