ΔΕΥ: Συνελήφθησαν Ειδικοί Φρουροί για παράνομη διακίνηση και πώληση όπλων σε ποινικούς.

Ερευνες του Εσωτερικών Υποθέσεων και νομιμες συνακροασεις οδήγησαν σε τέσσερις συλλήψεις ειδικών Φρουρών σε Αττική και Κρήτη ως μέλη κυκλωματος λαθρεμπορίας όπλων.

image

Τέσσερις Ειδικοί Φρουροί εκ των οποίων δύο υπηρετούσαν στη ΔΙΑΣ Αθηνών και οι άλλοι δύο σε Υπηρεσίες του Ρεθύμνου και των Χανίων Κρήτης συνελήφθησαν από τη ΔΕΥ με την κατηγορία ότι προμήθευαν όπλα- από το εξωτερικό -σε δίκτυα ποινικών και μελών εγκληματικών οργανώσεων στην Αττική.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές κλιμάκιο της ΔΕΥ συνέλαβε ενώ είχαν επιστρέψει με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, τους Ειδικούς Φρουρούς της ΔΙΑΣ καθώς μετέφεραν σάκο με όπλα, στο ΜΕΤΡΟ της Ηλιούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport οι δύο Ειδικοί Φρουροί συγκάτοικοι σε σπίτι σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικης υπηρετούσαν στη ΔΕΛΤΑ και με τη διάλυση της ομάδας ο ένας μετακινήθηκε στη ΔΙΑΣ Αθηνών, ενώ ο δεύτερος υπηρετούσε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
Σε έρευνα στο σπίτι του Ειδικού Φρουρού στην Κρήτη ο οποίος από τις συνακροασεις προσδιορίσθηκε ως εγκέφαλος του δικτύου λαθρεμπορίας όπλων, βρέθηκε μεταξύ άλλων να κατέχει ποσότητα αναβολικών.
Οι Ειδικοί Φρουροί με τη σε βάρος τους ποινική δικογραφία θα μεταχθούν στον Εισαγγελέα ενώ για την υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ