ΕΛΑΣ: Αποφάσεις για τα Μέτρα Τάξης κατά την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τις ΓΑΔΠ με αφορμή την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους

(19/02-16.00) Ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι αγρότες (20/02) στο κέντρο της Αθήνας, από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Α, Κωνσταντίας Δημογλίδου και του Προϊστάμενου Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Θεοφάνης Αναγνώστου.

Στο ΟΑΚΑ θα σταθμεύσουν τα μισθωμένα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες από την επικράτεια , ενώ συντεταγμένα, συνοδεία περιπολικών θα πραγματοποιηθεί η συμβολική πορεία των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είχε αναφέρει το NantiaReport.gr, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη (19/02) του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ με τις ΓΑΔΠ και ελήφθησαν αποφάσεις για την προγραμματισμένη άφιξη των αγροτών, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (20/02), για το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει, ώστε με σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να υπάρξει πρόβλεψη για αποσυμφόρηση της κίνησης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας.

Όπως αποφασίστηκε, τα μισθωμένα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, θα σταθμεύσουν σε χώρους του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, στο Μαρούσι.

Η Τροχαία Αττικής για την Τρίτη (20/02) θα προβεί σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας  κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη, καθώς τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στη ροή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Έχει προβλεφθεί η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, στην οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας – από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη- καθώς επίσης σε όλες τις κάθετες οδούς. Ενώ τα οχήματα επί της οδού Ακαδημίας θα έχουν κίνηση μόνο στο ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.

Από νωρίς το πρωί (19/02), συντεταγμένα και σε συνεννόηση με τις κατα τόπους ΓΑΔΠ και τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών με τρακτερ στην Αθήνα. Η κίνηση των αγροτικών μηχανημάτων και των τρακτέρ, διαμέσου του Ε65, είναι ελεγχόμενη με συνοδεία περιπολικών της Τροχαίας σε όλο το μήκος της διαδρομής μέχρι την Αττική και το κέντρο της Αθήνας.