Ελαιώνας: Επεισόδια και προσαγωγές στη δομή λαθρομεταναστών- Φυγάδευσαν τη Διευθύντρια της δομής- Τραυματίας στο κεφάλι αστυνομικός

Οργανωμένη κινητοποίηση μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου με συνδρομή “αλληλέγγυων” και καθοδήγηση λαθρομεταναστών μπροστά από τη δομή λαθρομετανατών στον Ελαιώνα

(19/08-09.15) Τραυματισμό αστυνομικού από πέτρα που απέρριψαν οι οργανωμένοι “αλληλέγγυοι” προς τους δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Σοβαρά επεισόδια εξωτερικά της δομής λαθρομετανατών στον Ελαιώνα (19/8-08.55) από  οργανωμένη ομάδα μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου με συνδρομή “αλληλέγγυων” και καθοδήγηση λαθρομεταναστών, καθώς αντιδρούν στην εκκένωση της δομής.

Σε πέντε προσαγωγές “αλληλέγγυων” προχώρησαν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ που από νωρίς το πρωί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή εξωτερικά της δομής των λαθρομεταναστών.

Στο σκηνικό που έχουν “στήσει” οι οργανωμένη κινητοποίηση των “αλληλέγγυων” με καθοδήγηση λαθρομεταναστών, μπροστά από τη διάταξη των Μέτρων Τάξης της ΥΤΑ έχουν παρατάξει έγκυες λαθρομετάστριες.

Σύμφωνα με πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr, εγκλωβισμένη στο κοντεινερ που λειτουργεί ως διοικητήριο, η Διευθύντρια της Δομής των λαθρομεταναστών του Ελαιώνα, για τον απεγκλωβισμό της οποίας οργανώθηκε επιχείρηση από την ΕΛΑΣ και μεταφέρεται στο ΑΤ Κολωνού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις ΥΑΤ, ΟΠΚΕ, ενώ εποπτεία και εικόνα μεταφέρουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων drones. Οι “αλληλέγγυοι” εξαπολύουν απειλές κατά της Κυβέρνησης και της διαχείρισης στο μεταναστευτικό, και ανακράζουν συνθήματα σε βάρος της Αστυνομίας.

Σε δηλωσή του, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι οι διαβιούντες στη δομή δεν αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, ωστόσο μια μειοψηφία πέντε-δέκα ανθρώπων διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της δομής. Όπως παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία ο Υπουργός, αύτη τη στιγμή στη χώρα μας σε 34 δομές φιλοξενίας (από τις 121 που υπήρχαν) φιλοξενούνται 18.000 λαθρομετανάστες από 92.000 το αντίστοιχο διάστημα του 2020.