Ελ.Βενιζέλος: Βιομετρική Αναγνώριση Προσώπου σε δοκιμαστική λειτουργία

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας , το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, γίνεται το πρώτο στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί βιομετρική ταυτότητα στην ασφάλεια.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την Aegean Airlines από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών πραγματοποιούν ταχύτερα το ταξίδι τους μέσω του αεροδρομίου με απλή σάρωση του προσώπου τους κατά το check-in και στα σημεία ασφαλείας. Το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει γίνει το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που δοκιμάζει τη SITA Smart Path, μια μοναδική λύση όπου οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βιομετρική του προσώπου χωρίς να χρειάζεται να δείξουν το διαβατήριο ή την κάρτα επιβίβασης.

Ο Αλέξανδρος Ζιώμας, Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχειρηματικής Μονάδας IT & T, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, δήλωσε: “Οι επιβάτες εκτιμούν πραγματικά την ευκολία στη χρήση της δοκιμής Smart Path της SITA. Έχει μειώσει το χρόνο που απαιτείται για τον έλεγχο και την επαλήθευση της ταυτότητας των επιβατών με ασφάλεια σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Θα επιλύσει μια βασική πρόκληση για εμάς, εξασφαλίζοντας σταθερή ροή επιβατών στην περιοχή ασφαλείας. Αυτή είναι μια υπηρεσία που θα θέλαμε να επεκταθεί και σε άλλα βήματα στο ταξίδι με την πάροδο του χρόνου“.

___________________

πηγή: tourismtoday.gr