ΕΛ.ΑΣ: Έρευνα για βιντεοληπτικό υλικό με Αστυνομικό σε σύλληψη

Έρευνα διατάχθηκε για να διακριβωθεί ο χρόνος και οι συνθήκες λήψης βιντεοληπτικού υλικού από freelancer ξένου δικτύου.

Στο βιντεοληπτικό υλικό, έχει καταγραφεί Αστυνομικος στη διάρκεια σύλληψης νεαρού με εμφανή αντιασφυξιογόνο μάσκα στο πρόσωπο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς αναρτήθηκε στο Twitter, από τον χρήστη Hibai Arbide Aza, freelancer του ιταλικού μέσου Telesur en vivο.

Στο επίμαχο υλικό διακρίνεται ένστολος των ΜΑΤ εν μέσω των επεισόδια να έχει προβεί σε σύλληψη ατόμου. Διακρίνεται μεταξύ τους να υπάρχει σύντομη συνομιλία και στη συνέχεια κινεί απότομα το αριστερό του χερι στο οποίο φέρει την ασπίδα προς τη δεξιά πλευρά του, με το χέρι του κρατάει τον νεαρό, ο οποίος φερει χειροπέδες.

O Hibai Arbide Aza ισχυρίζεται στα σχετικά tweet που έχει αναρτήσει, πως το βίντεο έχει καταγραφεί στα επεισόδια της 6ης του Δεκέμβρη 2018 καθώς κι ότι ο Αστυνομικός χτυπάει με την ασπίδα του το νεαρό.

Προκειμένου να διακριβωθεί ο χρόνος και οι συνθήκες κατά τη λήψη του βιντεοληπτικού υλικού, έχει διαταχθεί διενέργεια διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθως ερευνάται και η ταυτότητα του Αστυνομικού, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.