Εξάρχεια: Συλλήψεις και προσαγωγές ατόμων- Τραυματίες δύο Αστυνομικοί κι ένας ανήλικος μεταξυ των ταραξιών απο πτώση

Προσαγωγές στα εκτεταμένα επεισόδια, μεταξύ αντιεξουσιαστών και της Αστυνομίας, στα Εξάρχεια. Ενω τραυματίες Αστυνομικοί έχουν μεταφρασθεί στο 401ΓΣΝ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι προσαγωγές ανέρχονται σε 66 άτομα συνολικά, ενώ στη συνέχεια οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στο 401ΓΣΝΑ μεταφέρθηκαν δύο Αστυνομικοί τραυματίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Μεταξύ των ταραξιών, ανήλικος τραυματίστηκε στην πλατεία Εξαρχείων- Σπ.Τρικουπη- από πτώση στο έδαφος.  Διασώστες του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο μετά από διαβουλεύσεις, παρέλαβαν από την κατάληψη Νοταρά τον τραυματία, και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν (06/12-19.30) αμέσως μετά το τέλος των πορειών για τη συμπλήρωση δέκα ετών  από τη νύχτα της 6ης του Δεκέμβρη 2008

Από την πλατεία Εξαρχείων, στην Τοσίτσα, τη Στουρνάρη, τη Σπ. Τρικούπη και περιξ Πολυτεχνείου, μολωτοφ, φωτοβολίες ευθείας βολής, πέτρες, μάρμαρά και καδρόνια απέρριπταν κατά των Αστυνομικών οι νεαροί, χημικά, δακρυγόνα και κρότου λάμψης έκαναν χρήση σε απώθηση των ταραξιών οι Αστυνομικοί.

Στη  καταστολή η Αστυνομία έκανε χρήση του «Αίαντα» – τοη υδροφόρου οχήματος – της ΕΛ.ΑΣ

Τουλάχιστον τεσσερα οχήματα σταθμευμένα στις οδούς Στουρνάρη και Ζωσιμάδων καταστράφηκαν από εμπρησμό μολωτοφ τις οποίες απέρριψαν αντιεξουσιαστές.