ΕΛ.ΑΣ.: “Μέχρι και που τελείωσε η προανάκριση κι έφυγε η δικογραφία από την Αστυνομία δεν υπήρξε διαρροή στοιχείων”

Επίσημη τοποθέτηση μέσω της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στην υπόθεση για το βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης στα Σεπόλια μετά και την εισαγγελική παρέμβαση

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, ανέφερε,  «Δυστυχώς κάποιοι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το παιδί, και τα άλλα παιδιά της οικογένειας, παρακολουθούν τηλεόραση. Γνωρίζουν πολύ καλά τι λέγεται για την οικογένειά τους. Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και οι ψυχολόγοι που λαμβάνουν τις καταθέσεις και τα στηρίζουν, προσπαθούν να συμμετέχει όσο το δυνατόν λιγότερο ένα παιδί στη διαδικασία. Μέχρι και το σημείο που τελείωσε η προανάκριση, και έφυγε η δικογραφία από την Αστυνομία δεν υπήρξε διαρροή στοιχείων. Από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι πρώτοι μάρτυρες, που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό, διαρκώς βγαίνουν στοιχεία που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει κανένας πολίτης».

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, διεξάγεται ενδελεχής έρευνα για το καθεστώς εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. «Είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή, ο ίδιος ο υπουργός, ότι για όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως. Προέκυψε από δημοσιεύματα ότι κάποιος αστυνομικός ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση. Άμεσα δόθηκε εντολή από τον υπουργό να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για τον συγκεκριμένο. Είμαστε στη διάρκεια της ανάκρισης, οπότε σαν Αστυνομία είναι να ζητήσουμε στοιχεία για το πώς εμπλέκεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αστυνόμος, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Δεν γνωρίζουμε στοιχεία του, πρέπει να μας δώσει τα στοιχεία του η Ανακρίτρια. Αυτή τα γνωρίζει, καθώς η εμπλοκή του προέκυψε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Σε αυτό το σημείο η Αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα τον βαθμό της εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. Περιμένουμε στοιχεία από την Ανακρίτρια για να συνεχίσει και ο πειθαρχικός του έλεγχος», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Σχετικά με την πορεία των ερευνών, εξήγησε, «Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση δραστών. Κάθε φορά που προκύπτουν στοιχεία, με τα οποία η ανακρίτρια δίνει ένα ένταλμα σύλληψης για να εκτελεστεί, αυτό γίνεται. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην φέρουμε στη δικαιοσύνη ανθρώπους που δεν έχουν κάνει κάποιο έγκλημα».

Ενώ για όσους προσέρχονται αυτοβούλως στη στις Αρχές, διευκρίνισε, «Όσοι έχουν προσέλθει στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζουν πως έχουν συνομιλήσει μόνο. Έχουν συνομιλήσει με μια κοπέλα της οποίας την ηλικία δεν γνώριζαν, αυτό θα το κρίνουν όμως οι ανακριτικές αρχές».