ΕΛ.ΑΣ: Αφαίρεση πινακίδων για 60ημέρες και €300 πρόστιμο, σε 52παραβάτες με άσκοπη μετακίνηση εκτός Περιφέρειας τη Μ.Δευτέρα

Έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας της μόνιμης διαμονής και άσκοπες μετακινήσεις από τα κλιμάκια ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις. Μεγάλη Δευτέρα (13/04- από τις 06:00 έως 15:00 ώρα) εντοπίσθηκαν κατά παράβαση μετακίνησης εκτός Περιφερειακής ενότητας της μόνιμης διαμονής του τόπου κατοικίας τους, και βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια, 52 παραβάτες στους οποίους και επιδόθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα υψους €300. Στην Κεντρική Μακεδονία επιδόθηκαν 52 κλήσεις, ενώ πέντε παραβάσεις εντοπίσθηκαν στην Αττική, ενώ τέσσερις παραβάτες έλαβαν διοικητικά πράστιμα σε Αττική , Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, και Ήπειρο στις τρεις καταχωρήσεις με τις περισσότερες παραβάσεις . Σε 26 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Όπως σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 211 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα €300 , ενώ σε 133 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις, εντοπίσθηκαν 717 παραβάσεις  και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα €150 , με 172 παραβασεις να εντοπίζονται στην Αττική, 74 στη Δυτική Ελλάδα, 69 στην Κεντρική Μακεδονία και 68 στη Θεσσαλονίκη. Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 36.590 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα €150.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.