Νίκος Παπαγγελής: “Δεν προσδιορίζεται η απόσταση για άθληση, ποσό μάλλον σε αθλητές εθνικής ομάδες σε προετοιμασία!”

Ο Νίκος Παπαγγελής πρωταθλητής ποδηλασίας, σε προετοιμασία για του Ολυμπιακούς, σε προπόνηση δέχθηκε κλήση από κλιμάκιο ελέγχου, καθώς κρίθηκε ότι είχε απομακρυνθεί από την μόνιμη διαμονή του

Πέντε χρόνια μετά τον ακρωτηριασμό του σε ηλικία 15ετών, ο πανελλήνιος πρωταθλητής  στο ποδήλατο για άτομα με αναπηρία Νίκος Παπαγγελής, προετοιμάζεται για τους προσεχείς Ολυμπιακούς αγώνες, και ζει μια καθημερινότητα σε συνεχείς προπονήσεις με το ποδήλατό του. Το περασμένο Σάββατο έλαβε κλήση για μετακίνηση μακριά από τη δηλωμένη μόνιμη διαμονή του. Με δεδομένο ότι πρόκειται για αθλητή σε προετοιμασία Ολυμπιακών Αγώνων , μετά από σχετική παρέμβαση έγινε ένσταση και η κλήση ακυρώθηκε, όπως περιέγραψε ο Νίκος Παπαγγελής.

“Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο κατά την διάρκεια της προπόνησης μου και της προετοιμασίας μου δέχθηκα κλήση από τις αστυνομικές αρχές για παραβίαση των κανονισμών ενώ είχα όλα τα απαραίτητα έγγραφα και χωρίς να καταπατήσω κάποιο νόμο, θα ήθελα να πω ότι λύθηκε άμεσα και σβήστηκε η κλήση! Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Κυβέρνησης έπειτα από ενημέρωση στους αρμόδιους !
Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον διοικητή του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος! Μου ζητήθηκε συγγνώμη για το περιστατικό που θεωρήθηκε απαράδεκτο και μου εξηγήθηκε ότι στο πλαίσιο των χιλιάδων ελέγχων, τυχόν υπερβολές, εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται με τον κατάλληλο τρόπο! Κάτι το οποίο πρέπει να είναι κατανοητό από όλους μας, καθώς όλοι μας βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση! Δυστυχώς η ευτυχώς τέτοια περιστατικά μας κάνουν να μαθαίνουμε και να αναθεωρούμε!
Συμεχιζουμε όλοι μαζί για να βγούμε και από αυτήν την κρίση πιο δυνατοί και ενωμένοι!

ΥΓ: Προς τους ανθρώπους που βγήκαν αμέσως να με βγάλουν λάθος διότι ήμουν μακριά από την κατοικία μου και ότι αυτό απαγορεύεται! Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο από την ΦΕΚ που να προσδιορίζει την απόσταση για άθληση, και ποσό μάλλον σε αθλητές που είναι επίσημα σε εθνικής ομαδες και βρίσκονται σε προετοιμασίες!” σχολιάζει ο πρωταθλητής ποδηλασίας της Εθνικής Ομάδας ατόμων με αναπηρία, Νίκος Παπαγγελής.