Εκβίαζε ανάπηρο για να του επιστρέψει το κλεμμένο αυτοκίνητο| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Συνελήφθη από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών 68άχρονος που εκβίαζε άτομο με αναπηρία, ώστε να του επιστρέψει το κλεμμένο και ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητό του.

Ανάπηρος θύμα εκβιασμού έστειλε την καταγγελία του, για εκβιασμό σε βάρος του από το δράστη κλοπής του ειδικά διαμορφωμένου οχήματός του, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και από εκεί η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Ο 68χρονος φερόμενος δράστης ζητούσε 600 ευρώ από τον 39χρονο άνδρα, ο οποίος υπέστη μόνιμη αναπηρία μετά από τροχαίο, για να του δώσει πίσω το κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο κατηγορούμενος ήταν πρώην εργαζόμενος στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του θύματος, που είχε αποβιώσει πρόσφατα. Στο παρελθόν είχε επιτεθεί και χτυπήσει με σκερπάνι έναν άνδρα στην Σκόπελο γιατί του είχε πάρει την φίλη του. Δράστης και θύμα, χωρίς να έχει σημασία στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, ήταν συγγενείς με την γνωστή οικογένεια Γρηγοράκου, μέλη της οποίας είχαν πέσει νεκρά στον αδυσώπητο πόλεμο των νονών της νύχτας.

Του έστειλνε και φωτογραφίες
Η υπόθεση του καταγγελλόμενου εκβιασμού ξεκινά στις 4 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Κυψέλης όταν ο 39χρονος διαπιστώνει την κλοπή του κλειστού φορτηγού μάρκας Μερσεντές Βίτο, το οποίο ήταν διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο 68χρονος επικοινωνεί με τον 39χρονο και απαίτησε 600 ευρώ για να το επιστρέψει. Μετά από διαπραγματεύσεις το ποσό έπεσε στα 430 ευρώ. Ο 68χρονος για να πείσει το θύμα του ότι έχει το όχημά του έστειλε με email φωτογραφίες του, οι οποίες δεν μπορούσε να διαπιστωθεί αν ήταν πρόσφατες ή από τότε που ο δράστης εργαζόταν για λογαριασμό του πατέρα του θύματος και είχε αντικλείδι του οχήματος.
Ο 68χρονος συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού μετά την παράδοση των χρημάτων. Ισχυρίστηκε ότι είχε προσφερθεί να βοηθήσει τον 39χρονο στην ανεύρεση του οχήματος και ότι τα χρήματα ήταν οφειλή του αποθανόντα πατέρα του προς εκείνον. Με αφορμή την υπόθεση, αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι έχουν εκλείψει οι περιπτώσεις εκβιασμών ιδιοκτητών αυτοκινήτων που έχουν κλαπεί λόγω της μείωσης της αξίας των οχημάτων και του υψηλού ποσοστού εξιχνιάσεων τέτοιων υποθέσεων. Αύξηση παρουσιάζουν οι απάτες των επιτηδείων που εντοπίζουν αγγελίες κλοπών οχημάτων και επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες παρουσιαζόμενοι ως κλέφτες τους αποκομίζοντας χρήματα από την δήθεν επιστροφή τους.

του Π.Σπυρόπουλου

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport