Αγνοείται αεροσκάφος- Εντοπίστηκαν συντρίμμια του

Αγωνια για τους επιβαινοντες μικρού αεροσκάφους τύπου CT2K με δύο μέλη πλήρωμα που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τις Αρχές, εντοπίσθηκαν συντρίμμια κοντά στο χωριό Κερασιά της Ξάνθης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξης ζωής στα συντρίμμια, καθώς  εντοπίστηκαν από βοσκό, σε δύσβατο σημείο ενώ έχουν μεταβεί διαγνωστικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία απογειώθηκαν (22/09- 12:37) από την Αλεξανδρούπολη δύο αεροσκάφη τύπου CT2K, με δύο άτομα πλήρωμα στο καθένα με προορισμό τη Ρουμανία.

Αναγγελία (22/09-14.50) από το ένα αεροσκάφος στο SOFIA FIR της Βουλγαρίας, ανεφερε ότι έχει χάσει επαφή με το έτερο αεροσκάφος. Προσγειώνεται στη Ρουμανία (21/09- 16:45) και το πλήρωμα ανέφερε ότι έχασε επαφή  με τι έτερο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης, 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR. Άμεσα το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου (22/09-17.00) ενώ σχεδόν 20λεπτα αργότερα (22/08- 17:20) απογειώθηκε Super Puma από τη Λήμνο με συνδρομή στην έρευνα για το αεροσκάφος.

Οι επιβαίνοντες στα δύο αεροσκάφη είναι Ουκρανοί επιχειρηματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ταξιδεψει στην Αλεξανδρούπολη, από όπου και απογειώθηκαν με προορισμό τη Ρουμανία.