Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη- Συνελήφθη ένας από τους δράστες

Συνελήφθη ένας εκ των τεσσάρων δραστών της ληστείας και δολοφονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, στις Βρυξέλλες με ένταλμα της Ιντερπόλ. Οι τρεις συνεργοί του, διαφεύγουν στο εξωτερικό  και αναζητούνται.

“Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαπράξει τη ληστεία και ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη εντός της οικίας του στην Κηφισιά τον Απρίλιο του 2018”, ανέφερε ο Ταξίαρχος της Ασφάλειας Αττικής Γιώργος Κανέλλος (13/02) στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, για την εξιχνίαση της δολοφονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη. Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών στο πλαίσιο της επιχείρησης Sus Scrofa (αγριογούρουνο) έχουν προχωρήσει στη σύλληψη των οκτώ Αλβανών, μελη πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της επικράτειας.

Κηλίδες αίματος ..αγριογούρουνου, κάλυκες 9mm και ανάρτηση του Facebook, “εδωσαν” τους δράστες της δολοφονίας Σταματιάδη

Πριν σχεδόν ένα μήνα από τη δολοφονία Σταματιάδη, εντοπίζεται κλεμμένο τζιπ ύστερα από απόπειρα ανατίναξης ΑΤΜ στο Πικέρμι. Κατά την εξερυεύνση του στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, οι Αστυνομικοί απομόνωσαν στο εσωτεερικό του οχήματος, κηλίδες αίματος καθώς και δυο κάλυκες στην υποδοχή των υαλοκαθαριστήρων του παρ πριζ .. από αγριογούρουνο. Για το όπλο, κατά τη βαλλιστική διαπιστώθηκε ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Η δολοφονία του επιχειρηματία, μπροστά στη σύζυγο και το γιο του (02/04 2018), ταυτοποίησε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, τους κάλυκες στο ίδιο όπλο, προσδιορίζοντας κύκλο υπόπτων για τους Αστυνομικούς, οι οποίο άρχισαν να ερευνούν τα άτομα.

Το περασμένο καλοκαίρι 2018, ένας από τους δράστες της ληστείας, σε ανοιχτή συζήτηση που είχε στο Facebook, με φίλους του, ανέφερε πώς είχε σκοτώσει αγριογούρουνο με πιστόλι στην Τρίπολη. Από τα Αρχεία του Αστυνομικού Δελτίου κατά την Αστυνομική προανάκριση, προέκυψε οτι στην ευρύτερη περιοχή είχαν διαπραχθεί ληστείες, με τους δράστες να διαφεύγουν με το κλεμμένο τζιπ που είχαν εντοπίσει στην Αττική. Από τις επαφές του Αλβανού, προσδιόρισαν και τα στοιχείων των τριών, από τους τέσσερις δολοφόνους του επιχειρηματία.

Ύστερα από αναζητήσεις, ο ένας Αλβανός συνελήφθη στις Βρυξέλλες, όπου είχε καταφύγει μετά τη δολοφονία, με πλαστή Ελληνική ταυτότητα, ενώ ένας από τους συνεργούς του, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται καθώς έχει διαφύγει σε χώρα τις Βόρειας Ευρώπης, ενώ ο τρίτος συνεργός τους βρίσκεται στην Αλβανία. 

Το χρονικό της δολοφονίας κατά τη διάρκεια λητείας στην οικία του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κ.Κηφησία.

Ήταν τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (02/04 2018), τέσσερα άτομα στην οικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, στην Κηφησιά. Οι Αλβανοί δράστες κατά τη διάρκεια ληστείας, τραυμάτισαν με διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι τον 52άχρονο επιχειρηματία, και στη συνέχεια τον πυροβόλησα τρεις φορές, πριν διαφύγουν από την οικία του.

Κατά την έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν ονομαστικά τα στοιχεία των Αλβανών, ενώ είχαν υποβάλλει αίτημα μέσω Interpol , καθώς προέκυψε ότι είχαν διαφύγει στο εξωτερικό και εκδόθηκαν αναγγελίες αναζήτησης με Διεθνή Ενταλματα στο εξωτερικό. Μετά από μακρά παραμονή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, ο επιχειρηματίας, εκδήλωσε οίδημα στον εγκέφαλο, ενώ βρισκόταν σε νεφρική μηχανική υποστήριξη, και κατέληξε στα τραύματα του.