Εξάρχεια: Βαριά αναγκαστική προσγείωση.. drone της ΕΛΑΣ σε ταράτσα

Drone της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε βαριά αναγκαστική προσγείωση (κατέπεσε) σε ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σε πρωινή πτήση κατόπτευσης  (03/12) από αέρος σε ταράτσες κτιρίων στα Εξάρχεια, ενόψει των εκδηλώσεων και πορειών για τα 11χρόνια από το θανάσιμο τραυματιισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, την ερχόμενη Παρασκευή (06/12) ο χειριστής του Drone της ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσε απώλεια στο στίγματος ενω δεν είχε ανταπόκριση από το σύστημα ελέγχου του μη επανδρωμένου. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το GPS του Drone κι εντοπίσθηκε να έχει καταπέσει σε ταράτσα κτηρίου στα Εξάρχεια. Σε μια άλλη εκδοχή ο χειριστής του drone προχώρησε σε βαριά αναγκαστική προσγείωση στην ταράτσα, σε μια προσπάθεια να μην τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης από την ανεξέλεγκτη πτώση του ιπτάμενου μη επανδρωμένου .

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη

Το drone εντοπίσθηκε και παρελήφθη από Αστυνομικούς σε πολυκατοικία στη συμβολή της Καλλιδρομίου με την Τηλεμάχου ενω  μεταφέρθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πτητικών Μέσων της ΕΛΑΣ για έλεγχο. Ωστόσο θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο, το Drone να κατερρίφθει με τεχνικά μέσα, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει ανάλογη ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντας την εκδοχή μηχανικής βλάβης.

Η πτήση το πρωί της Τρίτης (03/12-11.00) από την Υπηρεσία μη Επανδρωμένων Πτητικών Μέσων της ΕΛ.ΑΣ  ήταν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού με τους Αστυνομικούς να ενεργούν ελέγχους και να “σκανάρουν” τις ταράτσες των Εξαρχείων στο ενδεχόμενο οργανωμένες ομάδες για ακόμα μια φορά να επιχειρήσουν μεταφορά υλικών, όπως διαπιστώθηκε κατά το παρελθόν καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί ως καταφύγια ταραξιών σε επιθέσεις κατά Αστυνομικών.