Εξάρχεια: Συνδρομή της ΔΑΕΕΒ σε επιχείρηση υπό την καθοδήγηση της Eurojust σε χώρους διαβίωσης Γερμανών αντιεξουσιαστών

Έρευνα σε τουλάχιστον δύο χώρους στα Εξάρχεια, στους οποίους διαβιούν τρεις Γερμανοί αντιεξουσιαστές και σχετίζονται με το ελληνικό «αντάρτικο πόλης»  με συμμετοχή και σε επεισόδια

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (16/09) στο πλαίσιο ενεργειών ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας, με αίτημα δικαστικής έρευνας από την Eurojust , και σε άλλες σε ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ τους και στην Ελλάδα στο πλαίσιο έρευνας για τη δράση τριών αντιεξουσιαστών από τη Γερμανία, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για επιθέσεις στη Γερμανία και βρίσκονταν εδώ και μερικές εβδομάδες στην Αθήνα. Οι ίδιες πηγές αναφοράς προσδιορίζουν δύο τουλάχιστον κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ Κυψέλης και Αχαρνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί πρόκειται για τα μέλη συγκεκριμένης ομάδας αντιεξουσιαστών που δραστηριοποιούνται στην Γερμανία και συμμετέχουν σε καταλήψεις και επεισόδια τόσο στη χώρο όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε βάρος των Γερμανών αντιεξουσιαστών δεν εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ωστόσο βρίσκονται υπό έρευνα με αίτημα της ευρωπαϊκής δικαστικής υπηρεσίας. Για τις Ελληνικές Αρχές συνελήφθησαν καθώς στην κατοχή τους κατασχέθηκε σπρέι πιπεριού, ενώ εντοπίσθηκαν στην εμβληματική κατάληψη του αντιεξουσιαστικού χώρου στην περιοχή των Εξαρχείων, συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.