Εξάρχεια: Η στιγμή του τραυματισμού της δικηγόρου (video)

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε η 50άχρονη δικηγόρος, αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή, από  πιστόλι που κατείχαν αντιεξουσιαστές .

gynaika2_4

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του euronews είναι συγκλονιστικές με τον τραυματισμό της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά.

Πρόκειται για τη νομική εκπρόσωπο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, η οποία, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα (10/05 2016) διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου, ακαδημαϊκός κι εγκληματολόγος, τεως σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2010-2012).

Το 2013 στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους Αξιωματικούς. Δήλωσή της είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν χαρακτήρισε “Φασίστες” δόκιμους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως καταγράφεται στο βιντεοληπτικό υλικό, σφαδάζοντας η 50άχρονη πέφτει στο οδόστρωμα. Φωτοβολίδα ευθείας βολής που έχουν ρίξει αντιεξουσιαστές την τραυματίζει στο αριστερό της γόνατο. Οσοι βρίσκονταν αυτόπτες μάρτυρες του τραυματισμού της, επιχειρούν να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Αστυνομικός των ΜΑΤ και φωτορεπόρτερ επιχειρούν να σβήσουν τη φωτοβολίδα, η οποία καίει ενώ είναι καρφωμένη στο γόνατο της 50άχρονης. Με χρηση πυροσβεστήρα, Αστυνομικός συνεχίζει να επιχειρεί να σβήσει τη φωτοβολίδα η οποία φλέγεται και προκαλεί εγκαύματα στο πόδι της δικηγόρου.  Στις εκκλήσεις της για βοήθεια, της απομακρύνουν το ξένο σώμα από το γόνατο που αιμορραγεί, και απορρίπτουν τη φωτοβολίδα στο οδόστρωμα. Τελικά με τα πόδια, Αστυνομικός σβήνει η φωτιά στο έδαφος.

gynaika1_8

Ασθενοφόρο, μετέφερε στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” την τραυματία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιατρών, ο τραυματισμός της ειναι σοβαρός .

_______________

* Euronews/ Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αραμπατζόγλου/ Κάμερα: Γιάννης Δόλας

** Φωτο: George Vitsaras / SOOC