Εξάρχεια: Ναρκωτικά, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μεταλλικά σφαιρίδια και τρεις συλλήψεις

Με 68προσαγωγές και τρεις συλλήψεις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Στις έρευνες στα δύο οικηματα τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, καθώς και σε διαμέρισμα, οι Αστυνομικοί κατέσχεσαν ναρκωτικά, αντιαφυξιογόνες μάσκες και μεταλλικά σφαιρίδια, στη δεύτερη επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε (18/04) τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Ενώ στην διάρκεια της έρευνας, στο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Μπουμπουλίνας, η Αστυνομία προχώρησε σε 68προσαγωγές.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε 68προσγωγές εκ των οποίων μετατράπηκαν τρεις σε συλλήψεις- δύο αλλοδαπών γυναικών από Γαλλία και Ιταλία- και ενός Ελληνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο υπό κατάληψη κτίριο της Ζωοδόχου Πηγής, όπου συνελήφθησαν η Ιταλίδα και η Γαλλίδα, κατασχέθηκαν, δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο πυρσοί ναυτιλίας, καπνογόνο, δύο σφεντόνες, και 34 μεταλλικά σφαιρίδια. Σε βάρος των δύο αλλοδαπών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε παράλληλη επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε διαμέρισμα στην περιοχή του λόφου Στρέφη, συνελήφθη 52άχρονος, υστερα από πληροφορίες γαι συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. Κατά την έρευνα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, και σε “καβάτζα” στην ίδια πολυκατοικία,  μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,435 kgr, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 35gr, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 9 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD και εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Ο 52άχρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραπέμφθηκε στον Ε σαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.