Εξάρχεια: Ιπτάμενοι αντιεξουσιαστές από ταράτσες “κατέβασαν” πανό ..«non pasaran»

“Κατέβασαν” πανό, ιπτάμενοι αντιεξουσιαστές που έφτασαν στο κτίριο της Σπύρου Τρικούπη 17, από ταράτσες γειτονικών κτιρίων

(21/09-00.45) Το πανό με την αναγραφή «non pasaran» κατέβηκε ύστερα από Αστυνομική παρέμβαση με ενημέρωση Κέντρου. Οι “αλληλέγγυοι” απέρριψαν  μπουκάλια κατά των Αστυνομικών, και αποχώρησαν από το σημείο.

Αντίδραση μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων

Το κτίριο της οδού Σπύρου Τρικούπη 17, στα Εξάρχεια, τελούσε υπό κατάληψη μέχρι τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου. Σε επιχείρηση εκκένωσης  του κτιρίου, Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ παρουσία Εισαγγελέα προχώρησαν σε απόδοση του κτιρίου στον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυων του χώρου κινήθηκαν (20/09-22 30), στη Σπύρου Τρικούπη, και προσέγγισαν το οίκημα ενώ εξωτερικά φυλάσσεται  από στατική διάταξη Αστυνομικής παρουσίας.  Με καπνογόνα και συνθήματα παρέμειναν στο σημείο ενώ από ταράτσες γειτονικών κτιρίων “ιπτάμενοι αντιεξουσιαστές”, εισέβαλαν στο κτίριο της  εκκενωμένης, «κατάληψης στέγης προσφύγων» και “κατέβασαν” δύο πανό, με αναγραφή «non pasaran».

Πρόκειται για αντίδραση του “χωρου” στις εκκενώσεις κτιρίων υπο κατάληψη

Στο σημείο μετέβησαν ενισχύσεις απο διμοιρίες της ΔΑΕΑ με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και γερανοφόρο της Πυροσβεστικής.