Εξάρχεια: Εκτέλεση μέσα σε δικηγορικό γραφείο

Στο δικηγορικό γραφείο κλήθηκε να μεταβεί η Ασφάλεια με το πτώμα άνδρα να έχει βληθεί από πυροβόλο όπλο και να κείτεται  νεκρός πίσω από τη  πόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr- (12/10, 19.10) στο δικηγορικό γραφείο επί της οδού Ασκληπιού 154 στη Νεάπολη Εξαρχείων που ανήκει στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, γιο του αείμνηστου πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδελφό του πρώην Δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, εισέβαλαν οι δράστες και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής δύο φορές.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ_ΜΙΧΑΛΗΣ_ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μαρτυρίες προσδιορίζουν σε δύο άτομα τους δράστες της εκτέλεσης ενώ βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες εξετάζονται για την εξακρίβωση των όσων προηγήθηκαν της δολοφονίας και τη διαφυγή μετά την εκτέλεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δράστες φέρονται από αυτήκοο -όπως αναφέρει- μάρτυρα να μιλούσαν σπαστά ελληνικά όταν άνοιξε την πόρτα ο δικηγόρος ελάχιστα πριν δεχθεί τα φονικά πυρά των εκτελεστών και σωριαστεί νεκρός.

Το θύμα έφερε δυο τραύματα από βολίδες όπλου στο στομάχι ενώ δεν έχει προκύψει -μέχρι στιγμής (12/10-22.10) κάποια μαρτυρία εκπυρσοκρότηση του όπλου κατά την επανάληψη των διαδοχικών πυρών που δέχθηκε ο ποινικολόγος, θύμα της εκτέλεσης με τις εκτιμήσεις να παραπέμπουν σε όπλο με σιγαστήρα.

Στο σημείο έχει μεταβεί ιατροδικαστής για νεκροψία καθώς και ιχνιλάτες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για από κοινού αυτοψία στο χώρο τους εγκλήματος.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για τη θεση προεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είχε συνεργαστεί στην επεξεργασία του Κώδικα των δικηγόρων με τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.