Εξάρχεια: Δύο Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τραυματίες με εγκαύματα από μολώτοφ (ΦΩΤΟ)

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων, με ρίψεις εκρηκτικών μολώτοφ, σε βάρος πληρωμάτων της ΔΙΑΣ, σε περιπολία στα Εξάρχεια

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. σε συνοδεία διμοιρίας της ΥΑΤ ως προμπομπός κατά την αλλαγή σημείου από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη  Χαριλάου Τρικούπη, στη συμβολή της με την οδό Μεθώνης, δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένή ομάδα κουκουλοφόρων εξερχόμενοι από την οδο Δερβενών στο Εξάρχεια, με εκρηκτικές μολώτοφ (07/11-22.10).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά την επίθεση τραυματίστηκε ο επικεφαλής Αρχιφύλακας της ΔΙ.ΑΣ αναβάτης δικύκλου οποίος έχει μεταφερθεί στο 401 ΓΣΝ. Με πληροφορίες του NantiaReport.gr η εκρηκτικη μολώτοφ εξερράγη μπροστά του, με αποτέλεσαν να έχει τραυματισθεί σοβαρά στο πρόσωπο.

Κατά την επίθεση οι δράστες της καταδρομικής απόπειρας δολοφονίας σε βάρος των Αστυνομικών, με τις μολώτοφ που απέρριψανμ προκάλεσαν εμπρησμό στο δίκυκλο του τραυματία Αρχιφύλακα. Οι Αστυνομικοι της ΥΑΤ προχώρησαν σε απώθηση των ατόμων με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Από αναζητήσεις, έχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα με τις έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται. Νωρίτερα, επεισόδιο είχε προηγηθεί κατά της στατικής δύναμης έξω απότην  κατάληψη της Σπυρίδωνος Τρικούπη.

Στα Εξάρχεια έχουν μεταβεί και έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.