Εξάρχεια: Διπλή επίθεση σε βάρος Αστυνομικής δύναμης σε Μέτρα Τάξης

Μπαχαλάκιδες που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Με το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ από τη ΔΑΕΑ -δύναμη 2 1/2 ΤΑΤ- να έχει μεταφερθεί σε ενίσχυση Μέτρων Τάξης στη Θεσσαλονίκη για την ομαλή διεξαγωγή της 83ης ΔΕΘ, με μόλις τις δυνάμεις για την κάλυψη των στατικών φυλάξεων και των υπό επιτήρηση σημείων να εχουν παραμείνει στην Αθήνα, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ, δέχθηκαν καταδρομική επίθεση από οργανωμένη ομάδα ταραξιών που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν δεχθεί επίθεση με μολωτοφ και τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/09) στην περιοχή πέριξ Εξαρχείων

Η στατική δύναμη των ΜΑΤ εξωτερικά του Πολυτεχνείου από την πλευρά της Τοσίτσα, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση (09/09-01.00) από οργανωμένη ομάδα ταραξιών που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Με ενημέρωση Κέντρου, άμεση ήταν η αντίδραση των Αστυνομικών. Με περιορισμένη χρήση απώθησαν τα άτομα, τα οποία κινήθηκαν στη δεύτερη ομάδα των ΜΑΤ.

Με μολότωφ επιτέθηκαν και προκάλεσαν εμπρησμό σε δύο σταθμευμένα οχήματα ιδιωτών επι της Διδότου, με τους Αστυνομικούς να τους απωθούν και πάλι με χρήση χημικών.

Με δύο πυροσβεστικά οχήματα οι 7Πυροσβέστες ενήργησαν στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών

Πληροφορίες – χωρίς να επισεπίσημη επιβεβαίωση- αναφέρουν προσαγωγή ατόμου από την ομάδα των δραστών της επίθεσης.

Από τις εμπρηστικές επιθέσεις δεν προκλήθηκε τραυματισμός Αστυνομικού.