Εξάρχεια: Αλγερινοί επικίνδυνοι κακοποιοί, διέρρηξαν ΙΧΕ και επιχείρησαν να διαφύγουν με ΤΑΧΙ

Οι δύο Αλγερινοί  αρχηγικά στελέχη πολυμελούς συμμορίας Αλγερινών που διαπράττουν ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας, και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα, συνελήφθησαν, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Οι δύο Αλγερινοί είχαν παραβιάσει σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη και αφαίρεσαν το lap top και το σακίδιο της ιδιοκτήτριας του οχήματος. Κινήθηκαν στην οδό Χέυδεν και κάνουν σήμα στον οδηγό ΤΑΧΙ να σταματήσει, χωρίς ανταπόκριση, ωστόσο τον ακολούθησαν μέχρι την συμβολή της οδού με την Αχαρνών όπου και ακινητοποίησαν το όχημα. Οι Αλγερινοί κακοποιοί, επιχείρησαν να διαφύγουν και πετάχτηκαν στο δρόμο με τους Αστυνομικούς να τους εγκλωβίζουν και να προχωρούν σε σύλληψη, ενώ στο ΤΑΧΙ βρέθηκε η τσάντα με το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχαν αφαιρέσει .

Πληροφορίες του ΤΑ Εξαρχείων οδήγησε στη σύλληψη των δύο καταζητούμενων Αλγερινών

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν (09/02-19.30) τον 23άχρονο Μοχάμεντ και τον 20άχρονο Οσάμα καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα, ως αρχηγικά στελέχη πολυμελούς συμμορίας Αλγερινών που ληστεύουν και κλέβουν ανυποψίαστους πολίτες και τουρίστες ενώ παραβιάζουν και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Συνεργοί της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί περισσότερες από 200 φορές για ληστές του δρόμου και κλοπές ωστόσο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι. Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν εργάζονται ή δεν έχουν εργαστεί ποτέ, με μοναδικό μέσο βιοπορισμού τους τη διάπραξη ληστειών και κλοπών. Κατά τις συλλήψεις τους δήλωναν ψευδή διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, αλλά και διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, επικαλούμενοι παράλληλα διάφορες εθνικότητες και διεύθυνση κατοικίας.

Συνεργοί της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας είχαν συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών

Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί 18Αλγερινοι και Μαροκινοι, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 38άτομα, εκ των οποίων πέντε έγκλειστα σε Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Όπως προέκυψε κατά την αστυνομική έρευνα, από το 2010 έχουν διαπράξει περισσότερες από 100 ληστείες και κλοπές με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις €180.000. Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί, 65 κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 29 κλοπές σε διερχόμενους πεζούς, δυο κλοπές σε γραφεία και πέντε ληστείες με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού σε πεζούς.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.