ΕΚΠΑ: Έντονη κινητικότητα στην Πρυτανεία. Προσαγωγές και ανάπτυξη διμοιριών.

Σε στενό φραγμό έξω από την Πρυτανεία, Αστυνομικες διμοιρίες έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά στο κτήριο του ΕΚΠΑ. Προσαγωγές ατόμων που εξέρχονται η επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Πρυτανεία.

image

15/04-21.20 Με την κίνηση των Αστυνομικών να αποκλείσουν την είσοδο της Πρυτανείας, και να προβαίνουν σε προσαγωγές και συλλήψεις όσων επιχειρούν να εισέλθουν ή εξέρχονται από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, αποκόπτοντας την τροφοδοσία των καταληψιών, άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως αλληλέγγυοι, απέρριπταν σακούλες με νερά και φαγώσιμα προς τους καταληψίες. Από την πλευρά τους τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με σαΐτες από το εσωτερικό της Πρυτανείας, “πετούσαν” το ψήφισμα της κατάληψης προς τους συγκεντρωμένους και στους δημοσιογράφους.

image

15/04- 20.50 Ομάδα περίπου 100 ατόμων, που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κινήθηκαν προς την είσοδο της Πρυτανείας, ωστόσο οι Αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν αναπτυχθεί στο πλακόστρωτο, τους απέτρεψε να εισέλθουν στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Τα άτομα απωθήθηκαν και κινήθηκαν αποκλείοντας την Πανεπιστημίου. Η Αστυνομική παρέμβαση, είχε ως αποτέλεσμα άμεσα τα άτομα να αποχωρήσουν και πάλι προς τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.

image

Οι Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί από νωρίς την είσοδο του ΕΚΠΑ ενώ περιμετρικά του Πανεπιστημίου Αστυνομικοί αποτρέπουν την είσοδο σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθει στο κτήριο. Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι καταληψίες ως άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι δεν υπερβαίνουν τα 15 άτομα, αρνούνται την “άτυπη” αποχώρηση από την Πρυτανεία, και παραμένουν στο εσωτερικό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.
Αστυνομικοί των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, ελέγχουν κάθε διερχόμενο που προσεγγίζει την Πρυτανεία ενώ όσοι εξέρχονται συλλαμβάνονται.
image

Μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα άτομα έχουν προγραμματίσει (15/04- 17.00), στα Προπύλαια κινητοποίηση αλληλέγγυων με σκόπο να «σπάσουν» τον αποκλεισμό της πρυτανείας από την ΕΛ.ΑΣ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport