ΕΚΠΑ: “Άτυπη” συμφωνία, για λύση της κατάληψης.

Φραγμό στην είσοδο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, έχουν πραγματοποιήσει Αστυνόμοι της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. Προσαγωγές ατόμων που εξέρχονται η επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Πρυτανεία.

image

Οι Αστυνομικοί έχουν προσεγγίσει την είσοδο του ΕΚΠΑ ενώ στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου περιμετρικά έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις και αποτρέπουν την είσοδο σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθει στο κτήριο. Αν και έχει διατυπωθεί η άποψη για “άτυπη” αποχώρηση από την Πρυτανεία, στους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές καταληψίες, οι οποίοι δεν υπερβαίνουν τα 15 άτομα, παραμένουν στο εσωτερικό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.
Αστυνομικοί των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, ελέγχουν κάθε διερχόμενο. Τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν προγραμματίσει (15/04- 17.00), στα Προπύλαια κινητοποίηση αλληλέγγυων με σκόπο να «σπάσουν» τον αποκλεισμό της πρυτανείας από την ΕΛ.ΑΣ.
image

Αυξημένα μέτρα περιφρούρησης από το μεσημέρι εχουν ληφθεί και στη Νομική Σχολή, αλλά και στο Πολυτεχνείο και στην ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων καταλήψεων από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Έντονη ανησυχία επικρατεί ωστόσο, με δεδομένο ότι έχει προγραμματιστεί (16/04) πορεία και κινητοποίηση για τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, να έχουν μεταφέρει προς την φυσική και πολιτική ηγεσία, φόβους για γενίκευση έντασης και καταλήψεων .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport