Εισβολή Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΜΚΟ “Oxfam”

Καταδρομική εισβολή στα γραφεία της ΜΚΟ “OXFAM” κουκουλοφόρων μελών της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

 

https://www.liveleak.com/view?t=uXWzJ_1525948812

Άμεση η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ με τα πληρώματα να αναζητούν τους δράστες στο ενδεχόμενο να έχουν κινηθεί προς ΑΣΟΕΕ και Πολυτεχνείο (10/05-10.30)

Η επίθεση στα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Oxfam σημειώθηκε ενώ είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Ελλάδα

Περίπου 10 μέλη της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο και εισέβαλαν στα γραφεία της ΜΚΟ, στη συμβολή της Χειδεν με την Πατησίων στο ύψος του 81 και προκάλεσαν βανδαλισμούς.

“Η επίθεση ήταν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα τα άτομα, ενήλικα και ανήλικα που κακοποιήθηκαν και μια έμπρακτη εναντίωση στα σκουπίδια της Oxfam”, Ρουβίκωνας

Με ανάρτησή τους σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, συντάκτες κειμένου ανάληψης ευθύνης για την επίθεση αναφέρουν:

«Η Οxfam αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μ. Κ. Ο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι συνεργαζόμενη της Unicef και έργο της είναι να παρέχει σίτιση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά των χωρών του Τρίτου Κόσμου. Τουλάχιστον, έτσι διατείνεται η ίδια.

Τον τελευταίο καιρό η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam. (…) Η Οxfam είναι μια εταιρεία που με τα εκατομμύρια που λαμβάνει έστησε μια βιτρίνα φιλανθρωπίας που έδωσε την δυνατότητα σε στελέχη τους να βγάλουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα σε αβοήθητα παιδια. (…) Η επίθεση αυτή ήταν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα αυτα τα άτομα, ενήλικα και ανήλικα που κακοποιήθηκαν και μια έμπρακτη εναντίωση στα σκουπίδια της Oxfam».