Εισαγγελέας: Ενοχή για τη Βουλγάρα πρώην σύζυγο του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, και τη συνεργό της στη δολοφονία του

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων γυναικών για τη δολοφονία του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου είχε εντοπισθεί σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016, ζήτησε με την πρόταση του στο πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείου ο Εισαγγελέας Έδρας.
Ο Εισαγγελέας ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να κηρύξει ένοχες την 50άχρονη Βουλγάρα πρώην σύζυγο του ναυτικού, και την 27χρονη συμπατριώτισσα της επισημαίνοντας ότι “τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση γιατί είχαν σχέδιο και το εκτέλεσαν”.
Στην αγόρευση του ο Εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε σε ειδεχθές έγκλημα σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα χειρότερα στην ιστορικά των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα.

Η 50άχρονη κατηγορούμενη επέλεξε να “σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της, τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν παντρεμένη” με στόχο να δώσει τέλος στην πολυετή αντιδικία που είχαν για την επιμέλεια του παιδιού τους και να πάρει την υπόλοιπη περιουσία του ναυτικού.

Κατά τον Εισαγγελικό λειτουργό η 50άχρονη λειτούργησε μεθοδικά και φρόντισε να βρει την 27άχρονη η οποία την έφερε σε επαφή με τον  άνθρωπο που ανέλαβε να εκτελέσει το θύμα. Η 27άχρονη κατηγορουμένη, σσύμφωνα με την εκτίμηση του Εισαγγελέα, ήταν παρούσα όταν δολοφονήθηκε ο ναυτικός.
Απευθυνόμενος στους ενόρκους ο εισαγγελικός λειτουργός τους συνέστησε  να μην συγκινηθούν από τα δάκρυα των δύο γυναικών: “Σας καλώ να μην πιστέψετε αυτά που σας είπαν. Ήταν εκεί. Συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία. Και όλα έγιναν περίπου όπως ειπώθηκαν στην προανακριτική κατάθεση στην αστυνομία η οποία μετά έγινε δήθεν προϊόν βίας”.
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του τρίτου κατηγορούμενου που δικάζεται για υπόθαλψη εγκληματία.
Το έγκλημα σύμφωνα με την δικογραφία, διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα που έμενε η 50χρονη με τον ανήλικο γιο που έχει από τον γάμο της με το θύμα. Ωστόσο το πτώμα του 63άχρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικός επιμελητής μπήκε στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

____________

* με πληροφορίες απο ΑΠΕ- ΜΠΕ