Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου: Απέρριψε αίτημα για δεύτερη νεκροτομή για τον 21άχρονο φοιτητή

Αρνητική η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου στο αίτημα της οικογένειας του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου για εκταφή και διενέργεια εκ νέου νεκροτομής.

Σε αρνητική γνωμοδότηση προχώρησε ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου Γιώργος Κτιστάκης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική».

Ειχαν υποβάλλει σχετικό αιταίτημα οι γονείς του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, το πτώμα του οποίου είχε εντοπισθεί σε βραχώδη περιοχή της Καλύμνου, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, ενώ υπέβαλλαν και μήνυση κατ’ αγνώστων, η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Κω.

Οι γονείς δεν αποδέχονται την εκδοχή του δυστυχήματος, στην οποία κατέληξε η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του φοιτητή δεν επήλθε από εγκληματική ενέργεια με τον 21άχρονο να έχει καταλήξει στα βαρύτατα τραύματά του. Όπως αναφέρεται, ο άτυχος φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από βράχο, ενώ για σχεδον τρια 24άωρα παραμένει στο σημείο αβοήθητος με τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και να καταλήγει.

«Είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο θάνατος του παιδιού τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Και έχουν καταθέσει στοιχεία», επεσήμανε σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας. Ενώ σημείωσε ότι, αυτήν τη βεβαιότητα, οι γονείς του 21άχρονου, την εξέφρασαν και στις Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και παράλληλα υπέβαλαν μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.