Γ.Δραγασάκης: “Δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε”

 

Σε μια αυτόβουλη παραδοχή που προκάλεσε αντιδράσεις μια ημέρα πριν τις εκδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γ.Δραγασάκης.

Αντιεξουσιαστές και μέλη συλλογικοτήτων εισέβαλλαν (05/12) πριν την έναρξη εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αθήνας και της Οργάνωσης Μελών Δάφνης-Υμηττού του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Γιάννη Δραγασάκη, και σήκωσαν πανό, απέρριψαν τρικάκια και με συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των καταδικων τρομοκρατών.

«… Το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ο,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποια από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι», υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Με σύνθημα «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων, δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη μέλη του Ε.Α.» οι αντιεξουσιαστές διάβασαν κείμενο υποστήριξης στους κατάδικου τρομοκράτες του ΕΑ Πολας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, με το Γιάννη Δραγασάκη να παρεμβαίνει, ζητώντας να μην απομακρυνθούν οι αντιεξουσιαστές, αλλά να ολοκληρώσουν την παρέμβασή τους – όπως και έγινε, με τους αντιεξουσιαστές να αποχωρούν.