Εισαγωγή αλλοδαπών: Συνδικαλιστής* της ΕΛ.ΑΣ δημοσιεύει “φωτογραφικό στιγμιότυπο”

Η εξαγγελία του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την εισαγωγή αλλοδαπών, συνδικαλιστής *της ΕΛ.ΑΣ δημοσιεύει φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Σκότλαντ Γιαρντ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προανήγγειλε από το Λονδίνο, την ένταξη αλλοδαπών στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κι εμείς τέτοιες προσεγγίσεις προκειμένου να τηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο η τάξη. Είναι αστείο ένας αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μιας ομάδας μεταναστών ή μιας μειονότητας να μπορεί να την προσεγγίσει. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μην έχουμε αγκυλώσεις με βάση το τι πιστεύαμε πριν από πενήντα χρόνια» δήλωσε ο κ. Τόσκας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να προσαρμοστούμε γρήγορα. Γι’ αυτό θα γίνουν όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται».

«Έχουμε ήδη ομογενείς από την Αλβανία. Με τον ίδιο τρόπο θα πάρουμε άτομα και από άλλες κοινωνικές ομάδες. Κάποια πράγματα απαιτούν άμεσο εκσυγχρονισμό» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας”, σχολιάζει ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΑΣΥ Αθηνών και παραθέτει φωτογραφική εντύπωση σε υποστήριξη της δήλωσης τους αρμόδιους Υπουργού.