Ν.Τόσκας: “Είναι αστείο ο Αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μιας ομάδας μεταναστών ή μειονότητας να προσπαθεί να τους προσεγγίσει”

Σε προσαρμογή προκειμένου να γίνουν προσλήψεις αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικαλούμενος το παράδειγμα της Σκότλαντ Γιαρντ.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε και τέτοιες προσεγγίσεις προκειμένου να τηρηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τάξη. Είναι αστείο ένας αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μιας ομάδας μεταναστών ή μιας μειονότητας να προσπαθεί να την προσεγγίσει. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μην έχουμε αγκυλώσεις με βάση το τι πιστεύαμε πριν από πενήντα χρόνια» δήλωσε από το Λονδίνο όπου την Τετάρτη (07/02), σύμφωνα με τα ΝΕΑ, είχε συνάντηση με την Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

Ν.Τόσκας: Νομοθετικές Παρεμβάσεις «όπου χρειάζονται» καθώς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει πρόσληψη αλλοδαπών στην ΕΛΑΣ.

«Έχουμε ήδη ομογενείς από την Αλβανία. Με τον ίδιο τρόπο θα πάρουμε άτομα και από άλλες κοινωνικές ομάδες. Κάποια πράγματα απαιτούν άμεσο εκσυγχρονισμό» πρόσθεσε ο Ν.Τόσκας.