Εισαγγελία: Ποινική Δίωξη για τους τρομοκράτες της "Λαϊκής Θέλησης"

Ποινική δίωξη κατ’αγνώστων δραστών, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης “Λαϊκή Θέληση”, άσκησε η Εισαγγελία
Η δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη αφορά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού το 2010 στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Την περασμενη Τετάρτη (05/11) διαβιβάστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η δικογραφία αφορά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στις 17 Φεβρουαρίου 2010 στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με την ιδιότητα του τότε ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενέργεια που είχε αναλάβει η οργάνωση “Λαϊκή Θέληση”.
Η δίωξη περιλαμβάνει τις κατηγορίες γαι τρομοκρατικές πράξεις, υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό και να βλάψουν σοβαρά τις συνταγματικές και πολιτικές δομές της χώρας, τελεσθείσες από κοινού. Κατασκευή, κατοχή και μεταφορά,από κοινού, εκρηκτικού μηχανισμού με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για ανθρώπους.
Απόπειρα έκρηξης με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού.
Η υπόθεση αναμενεται να ανατεθεί σε Τακτικό Ανακριτή.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport