Εισαγγελία Κω: Στο αρχείο και η 9η δικογραφία σε βάρος του Α/ΥΔ

Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κω όπως έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου δικογραφία μετά από ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του Αστυνομικού Υποδιευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέα Σταυρόπουλου

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπογράφει ως «Ιωάννης Σταμάτης» και κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ απέδιδε στον Αξιωματικό της ΕΛΑΣ σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  την οποία διευθύνει ο ίδιος αποτελούμενη από 17 πολίτες και αστυνομικούς τους οποίους κατονόμαζε, με δραστηριοποίηση στη διακίνηση λαθρομεταναστών, εμπορία ναρκωτικών, εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, σωματεμπορία και διοργάνωση παράνομων παιγνίων.

Όπως προέκυψε από την Εισαγγελική έρευνα, τα καταγγελλόμενα αναφέρονται και σε προγενέστερες ανώνυμες επιστολές , χωρίς να αναφέρονται γεγονότα προσδιορισμένα κατά τόπο, χρόνο και λοιπές περιστάσεις τα οποία δύνανται να αξιολογηθούν.

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέας Σταυρόπουλος, από την πρώτη στιγμή, υποστήριξε ότι η σε βάρος του προκαταρκτική εξέταση, βασίστηκε σε ανώνυμες καταγγελίες και αναφορές παντελώς αόριστων και αβάσιμων, από πρόσωπα άγνωστα και μη προσδιορισμένα, τα οποία δήλωσαν ανακριβή στοιχεία και, συνεπώς ( κατά τη διάταξη του άρθρου 43 παρ. 3 ΚΠΔ) θα έπρεπε να έχει τεθεί στο αρχείο αυτομάτως . Ο ίδιος αναφέρθηκε στην υπηρεσιακή του πορεία καθώς υπηρετεί επί 26 έτη στην ΕΛ.ΑΣ. ως λίαν ευδοκίμως και αποδοτικώς. Όπως σημειώνει ο Ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έχουν σχηματιστεί από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 σε βάρος του επιπλέον οχτώ δικογραφίες.

Κατά την υπηρεσία του, διετέλεσε Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κω (από την 05.05.2008 μέχρι και την 31.08.20140 ενώ μετά από αίτησή του, την 01.09.2014 μέχρι την 23.10.2017 τέθηκε Διοικητής στο Τμήμα Αντιμάχειας Κω, προκειμένου να διαφυλάξει την υπηρεσιακή του αξιοπρέπεια και την οικογένειά του από τις συκοφαντίες και τις «ορέξεις» εγκληματικών στοιχείων με τους οποίους ήρθε σε σύγκρουση ως κατεξοχήν διώκτης του εγκλήματος κατά την περίοδο που ήταν διοικητής στο Τ.Α. Κω.
Παραδόξως, όπως αναφέρει ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, αντί να απολαύσει της συνδρομής των προσώπων που υποτίθεται ότι υπηρετούσαν τους σκοπούς της δίωξης του εγκλήματος, όπως εκείνος, τα τελευταία ειδικά 12 έτη έλαβε χώρα μια άνευ προηγουμένου, προφανώς μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του, η οποία δυστυχώς, βρήκε ευήκοα ώτα σε πρόσωπα και σε υπηρεσίες που θα έπρεπε να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι να ενεργούν με τρόπο που ενήργησαν στη δική του περίπτωση.

Ο ίδιος παραθέτει ότι έχει ελεγχθεί κατ’ επανάληψη, ποινικά και πειθαρχικά με αφορμή αναφορές σε ανώνυμες καταγγελίας από πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν διατάξεις Εισαγγελικών Λειτουργών, οι οποίες τέθηκαν στο αρχείο με σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέα Εφετών. Ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, πιθανολόγησε δε ότι οι ανώνυμες επιστολές απεστάλησαν προφανώς από κακοποιούς τους οποίους έχει διώξει υπηρεσιακά ή από αστυνομικούς που τρέφουν εμπάθεια προς το πρόσωπό του ώστε να διεξάγουν σε βάρος μου επανειλημμένους ελέγχους με τρόπο πλέον εμπαθή και στρεβλό προσπαθώντας επί της ουσίας να του καταλογίσουν ανύπαρκτες σχέσεις και δραστηριότητες, τη στιγμή που η ίδια Ελληνική Δικαιοσύνη τις έχει θέσει στο αρχείο.

______________

* dimokratiki.gr