Ειδομένη: Συνελήφθη ο λαθρομετανάστης δολοφόνος του Αφγανού στη δομή του Βοτανικού

Με προθεση να διαφύγει μέσω των μεταναστευτικών δικτύων, ο λαθρομετανάστης δράστης της δολοφονίας εντοπίσθηκε στη βόρειο Ελλάδα και συνελήφθη

Το πτώμα του λαθρομετανάστη απο το Αφγανισταν με τραύματα απο μαχαίρι είχε εντοπισθεί πίσω από τη δομή του Βοτανικός (12/08) από διερχόμενο. Από την αρχή οι εκτιμήσεις των Αρχών απέδιδαν το θάνατο του σε εγκληματική ενέργεια.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ο 17χρονος λαθρομεταναστης ταυτοποιήθηκε από τη ΔΕΕ και από καταθέσεις προσώπων του περιβάλλοντος του, προέκυψαν τα στοιχεία του 24χρονου ομοεθνούς δολοφόνου του.

Ο ύποπτος, αναζητήθηκε μέσα από δουλεμπορικά δίκτυα και εντοπίσθηκε να κινείται στη βόρειο Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρα της Ευρώπης. Με τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο σιδηροδρομικό σταθμό Ειδομένης. Στα στοιχεία του 24χρονου λαθρομετανάστη, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Ο 24χρονος λαθρομετανάστης από το Αφγανιστάν, και ο 17χρονος ομοεθνής του είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Αφορμή για το έγκλημα η 15χρονη σύντροφος του 24χρονου η οποία προηγουμένως διατηρούσε σχέση τον 17χρονο λαθρομετανάστη απο το Αφγανιστάν.

Ο λαθρομεταναστης απο το Αφγανιστάν ως δράστης της δολοφονίας, μετάγεται στην Αθήνα, και πρόκειται να παραπεμφθεί στον Εισαγγελία.