Ειδικός φρουρός θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, δικαιώθηκε σε δυο Δικαστήρια και 12χρονια μετά, περιμένει δικαίωση απο την Πολιτεία

Επιστολή προς την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου, καθώς επισημαίνουν, «Δώδεκα χρόνια μετά η συνάδελφος περιμένει δικαίωση»

Το 2009 η Σοφία Ψυχογιού, Ειδικός Φρουρός δέχθηκε τρεις βολίδες από kalashnikov εξωτερικά του ΑΤ Αγίας Παρασκευήςόπου υπηρετούσε,  σε τρομοκρατική επίθεση από μέλη του ΕΑ. Η νεαρή Ειδικός Φρουρός υποβλήθηκε σε πολλαπλά χειρουργία. Σήμερα η Σοφία Ψυχογιού, υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Απευθυνόμενοι στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, με κοινοποίηση προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, οι συνδικαλιστές της Ηπείρου παραθέτουν τα γεγονότα και αναφέρουν, «Ήταν βράδυ Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 21:40, όταν το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής δέχθηκε ένοπλη τρομοκρατική επίθεση, (99 συνολικά σφαίρες πολεμικού τυφεκίου τύπου «καλάσνικοφ» και χειροβομβίδα), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών, δύο από τους οποίους πολύ σοβαρά. Η μια εκ των τραυματιών, δόκιμη τότε ειδικός φρουρός, με πολλαπλά τραύματα από πολεμικό όπλο στον ώμο και τον βραχίονα, ράγισμα σπονδύλου, βλάβη στον άνω λοβό του δεξιού πνεύμονα και στην υποκλείδια αρτηρία, καθώς και διάρρηξη των νεύρων του δεξιού χεριού, μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου χειρουργήθηκε και στη συνέχεια διασωληνώθηκε.
Σύσσωμος τότε, ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει την άνανδρη αυτή τρομοκρατική επίθεση, με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκαν οι τραυματίες αστυνομικοί, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε εδώ παρόντες, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική».

Σήμερα, Δώδεκα χρόνια μετά, η συνάδελφος η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει υποστεί τεράστια σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, έπειτα από απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις, με το δεξί της χέρι να έχει καταστεί μόνιμα πια μη λειτουργικό και με μόνιμο πρόβλημα στον πνεύμονα, όπως και με τα ψυχικά της τραύματα ανεπούλωτα, όχι μόνο δε βρήκε αρωγό την Πολιτεία στον αγώνα της για να απονεμηθούν οι ευθύνες για ό,τι υπέστη σε όποιον ευθύνεται, αλλά αντίθετα, τη βρήκε και συνεχίζει να τη βρίσκει απέναντί της. Η ίδια, μάλιστα χαρακτηριστικά δηλώνει «συνεχίζω να παλεύω τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αφού αν και δικαιωμένη δυο φορές από τα Ελληνικά Δικαστήρια, ύστερα από 12 χρόνια, μου αρνούνται τη δικαίωση αυτή».

Απευθυνόμενοι στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  σημειώνεται«μεταφέρουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και πικρία των συναδέλφων μας, για την αντιμετώπιση την οποία τυγχάνουν από την επίσημη πολιτεία αυτοί οι οποίοι καλούνται να προστατεύσουν την κοινωνία, αυτοί οι οποίοι πρώτοι έρχονται αντιμέτωποι με ασύμμετρες απειλές και σκληρούς εγκληματίες, προσθέτοντας συνεχώς νέα θύματα στο βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος, ζητώντας παράλληλα την συνδρομή σας για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.
Θωρακίστε τον αστυνομικό για να μπορεί να προστατέψει τον πολίτη!»