Διέθεταν στην αγορά “μπόμπες” ποτά από Βουλγαρία- Κατασχέθηκαν 26.580 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε λαθραία αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά

Μετέφεραν, συστηματικά τουλάχιστον από τις αρχές του έτους από τη Βουλγαρία, λαθραία αιθυλική αλκοόλη για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών καθώς και συσκευασμένα ποτά, στα οποία αντικαθιστούσαν τις ετικέτες με ελληνικές και τα διέθεταν στην εγχώρια αγορά, χωρίς να καταβάλουν δασμούς και φόρους, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Με διασκευασμένα φορτηγά οχήματα, από τη Βουλγαρία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν τις λαθραίες ποσότητες σε αποθήκη σε περιοχή των Σερρών. Στη συνέχεια, αποθήκευαν σε χώρους νόμιμης επιχείρησης στη Λάρισα τις ποσότητες όπου προέβαιναν στην απόξεση των ετικετών και επικολλούσαν πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, με λογότυπα επώνυμων εταιρειών. Και, διοχέτευαν τα αλκοολούχα ποτά στη λιανική πώληση, ενώ τη λαθραία αιθυλική αλκοόλη μέσω μεταφορικών εταιριών σε όλη την επικράτεια.

Συνελήφθησαν (27/09) 12ατομα ως  μέλη της οργάνωσης σε περιοχές των Σερρών, της Λάρισας, της Αττικής, της Καρδίτσας και της Βοιωτίας δώδεκα 12ατομα, ως μέλη της οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκαν 26.580 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 3.396 φιάλες, οχήματα διαφόρων τύπων και πάνω από 2 κιλά ηρωίνη .

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος τεσσάρων ακόμα μελών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για τα σήματα και τα ναρκωτικά.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ), καθώς και των Τελωνείων Σερρών και Λάρισας, και το Συντονιστικο Επιχειρησιακο Κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων,  σε οχήματα, αποθηκευτικούς χώρους, οικίες και επιχειρήσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

18 δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη, των 1.000 λίτρων η καθεμία,
770 δοχεία με αιθυλική αλκοόλη, των 10 λίτρων το καθένα,
880 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,
900 λίτρα σε πλαστικές φιάλες που περιείχαν αλκοολούχα ποτά,
3.396 φιάλες αλκοολούχων ποτών,
10.000 πλαστές ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών και ειδική κατασκευή – εργαλεία για την απόξεση ετικετών,
8 οχήματα, τράκτορας με επικαθήμενο ρυμουλκούμενο,
2.145 γραμμάρια ηρωίνη,
9.200 ευρώ,
κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, μόνο από τις κατασχεθείσες ποσότητες, ξεπερνούν τις €850.000, ενώ από τη συνολική δράσης της οργάνωσης εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη της ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.