»Είχα γράψει σε μια ιστορία τη λέξη ΜΠΑΤΣΟΣ, στην επανέκδοση αλλάξαμε τη λέξη σε ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ, την ιστορία αυτή τη θυμήθηκα χθες»

Ο συγγραφέας των μπεστ σέλλερ, «Το Δώρο» Στέφανος  Ξενάκης θέλησε να απευθύνει δημόσια ευχαριστία προς το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης για την ανεύρεση του κλεμμένου οχήματος της μητέρας του

Όπως παραθέτει ο Στέφανος Ξενάκης, «Προ ημερών είχε χαθεί το σμαρτάκι της μητέρας μου. Προχθές πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας και το δηλώσαμε. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ήταν ευγενέστατος και μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες. Κάτι μέσα μου, από την πρώτη στιγμή κιόλας, μου έλεγε ότι θα το βρουν.

Χθες βράδυ κατά τις 11 παρά τέταρτο χτύπησε το τηλέφωνό μου από άγνωστο κινητό. Ήταν ένα ευγενέστατο παλικάρι από την Άμεση Δράση για να μου πει ότι είχαν βρει. Μας περίμεναν μισή ώρα να πάμε με τη μητέρα μου να το πάρουμε και να πάμε για τα διαδικαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τα παλικάρια αυτά πέρα από ευγενέστατα προφανώς είναι κι ιδιαίτερα προσεκτικά και σχολαστικά κάθε φορά που βλέπουν κάποιο ξέμπαρκο αυτοκίνητο για να το τσεκάρουν με το ηλεκτρονικό αρχείο τους.

Προ καιρού στο Δ2 είχα γράψει μια ιστορία με τίτλο ΜΟΝΟΠΟΛΥ. Στη σελίδα 101 είχα γράψει τη λέξη ΜΠΑΤΣΟΣ. (θεωρούσα κι εγώ μαγκιά να τους λέω έτσι) Μια μέρα ένα παλικάρι προφανώς από Σώμα Ασφαλείας μου έστειλε ένα ευγενικό μήνυμα λέγοντάς μου ότι πονάει κάθε φορά που ένας από εμάς τους αποκαλεί έτσι. Συνεννοηθήκαμε με τους εκδότες μου στην επόμενη κιόλας επανέκδοση να αλλάξουμε τη λέξη σε ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ. Έκτοτε υποσχέθηκα να μην ξαναχρησιμοποιήσω αυτή την άσχημη λέξη κι όταν ακούω τις κόρες μου ή τις φίλες τους να τη χρησιμοποιούν τους λέω αυτή την ιστορία.

Την ιστορία αυτή τη θυμήθηκα χθες με αφορμή αυτά τα φιλότιμα παλικάρια που γυρίζουν τους δρόμους κάθε βράδυ για να μας προστατέψουν, με αποδοχές δυσανάλογα χαμηλές με την επικινδυνότητα του έργου τους και τον κάθε ψυχάκια ή κακοποιό που είναι εκεί έξω.

Τα ονόματά των Αστυνομικών που μας εξυπηρέτησαν υποδειγματικά είναι ο Αρχ/κας Ε. και ο Υπ/κας Α. “Β5-2” της Β’  Αλλαγής της Άμεσης Δράσης. Σας ευχαριστούμε που μας προσέχετε», καταλήγει ο συγγραφέας στην ευχαριστήρια παράθεσή του.

Με αφορμή την αρχική ανάρτησή του, ο συγγραφέας Στέφανος  Ξενάκης έλαβε ένα μήνυμα από ακόλουθό του στα κοινωνικά δίκτυα, το οποίο δημοσίευσε, «Καλημέρα σας! Με αφορμή τη δημοσίευση που κάνατε με τους εξαίρετους αστυνομικούς.. Να προσθέσω ότι και κάθε παιδί αστυνομικού πονάει και δέχεται bulling αποκαλώντας τον πατέρα του »ΜΠΑΤΣΟ». Κόρη Αστυνομικού εδώ. Χαριτολογώντας το έλεγα και η ίδια. Αφού έγινα δασκάλα και άκουγα τα παιδάκια μου να το λένε.. λύγισα στην εικόνα ενός παιδιού να κλαίει και να με ρωτάει όλο απορία, «Γιατί κοροϊδεύουν τον μπαμπά μου; Είναι κακός; Εγώ ξέρω ότι αυτός ψάχνει να βρει τους κακούς..» Οι λέξεις πληγώνουν. Μπράβο σας!», επεσήμανε  στο μήνυμά της, η ακόλουθος του συγγραφέα, με τον Στέφανο Ξενάκη, να σχολιάζει, «Από μια ιντερνετική φίλη. Ο καθένας μας ας σκεφτεί για λογαριασμό του»..