Μαλεβίζι, Ηρακλείου: Κατήγγειλε κλοπή άνω των €800.000 χήρα Ρώσου εφοπλιστή

Ενώ απουσίαζε στο εξωτερικό στο σπίτι υπήρχαν χρήματα υψους σχεδόν ενος εκατομμυρίου ευρώ για τα οποία η ιδιοκτήτρια της οικίας δήλωσε κλοπή, με την υπόθεση να ερευνά η Ασφάλεια Ηράκλειου.

Με ιδιαίτερη προσοχή η τοπική ΕΛ.ΑΣ, ερευνά καταγγελία για «χρυσή» κλοπή σχεδόν ενός εκτ ευρώ από χρηματοκιβώτιο σε οικία μέσα στο οικοδομικό συγκρότημα, σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου του Ηράκλειου.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η 55χρονη χήρα Ρώσου επιχειρηματία και ιδιοκτήτρια της οικίας, ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή πριν πέντε χρόνια και η ίδια δεν είχε επιστρέψει στην Ελλάδα. Διαπίστωσε ωστόσο με την επάνοδό της στο νησί ότι τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο που διατηρούσαν είχαν .. κλαπεί. Ωστόσο, η 55χρονη δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το ακριβές ποσό που περιείχε το χρηματοκιβώτιο, ενώ υποστήριξε ότι ξεπερνάει κατά πολύ τις €800.000 .

Η 55χρονη και ο σύντροφός της, υποστηρίζουν ότι οι δράστες εισέβαλλαν στην οικία με κλειδί που είχαν αφήσει σε γλάστρα και στο εσωτερικό της οικία βρήκαν το κλειδί για το χρηματοκιβώτιο, χωρίς να αναστατώσουν το εσωτερικό του χώρου και άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο.

Οι Αρχές ερευνούν με προσοχή την υπόθεση και ελέγχουν κάθε πτυχή προκειμένου να εξακριβώσουν τις πραγματικές συνθήκες .Σύμφωνα με πηγές αναφέρουν ότι από την πρώτη αυτοψία που έγινε στο χώρο δεν εντοπίζονται ίχνη διάρρηξης. Ενώ παράλληλα αναμένεται να ελεγχθούν όλες οι κάμερες ασφαλείας του συγκροτήματος.

Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Ασφάλεια Ηράκλειου.