Εγρήγορση της ΕΛΑΣ, σε αναζήτηση του Αλβανού καταζητούμενου εκτελεστή του Φάνου Καλοψιδιώτη

Με τις έρευνες των Κυπριακών Αρχών σε πλήρη εξέλιξη, με την εξέταση μαρτύρων και υπόπτων, αναζητούν τον Αλβανό εκτελεστή Aleks Burelli, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί Ερυθραία αναγγελία. Σε επιφυλακή με τις ερευνες σε εξελιξη και για τις ελληνικές Αρχές, καθώς ο Αλβανός διατηρούσε επαφές με με τις μαφίας του Πειραιά.

image

Ο Αλβανός εκτελεστής Aleks Burreli, εμφανιζόταν ως οικογενειάρχης, να διαμένει στο Κερατσίνι του Πειραιά. Ωστόσο η εμπλοκή του και ο προσδιορισμός του, ως εκτελεστή στη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, του Αστυνομικού και της συζύγου του, καθώς και του έτερου συνεργού του Kosmin  Gaitan, τον αναβαθμίσουν στις λίστες καταζητούμενος ως εξαιρετικά επικίνδυνο.
Αναφορές από ανθρώπους που διατηρούν επαφές με ποινικά κυκλώματα των αποδίδουν να διατηρεί επαφές με την ελληνική μαφία και κύκλωμα ποινικών στον Πειραιά. Αστυνομικοί της Ασφάλειας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικημα στην περιοχή του Πειραιά σύμφωνα με πληροφορίες στο οπιος φέρεται να είχε καταφύγει ο Aleks Burreli χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθουν.
Κυπριακές πηγές ενημέρωσης σημειώνουν μεταξύ άλλων ο ηθικός αυτουργός στην εκτέλεση Καλοψιδιώτη, είχε αναθέσει να βρουν έναν εκτελεστή, και ήταν ο Aleks Burreli.
Οι ίδιες πηγες εμημερωσης, εξεταζουν σοβαρα το ενδεχόμενο ο Αλβανός εκτελεστής να κατάφερε με τη συνδρομή συνεργών του να περάσει στα κατεχόμενα, απ’ όπου και διέφυγε με άγνωστο προορισμό, καθώς πάρα τις εκτεταμένης έρευνες, δεν έχει εντοπιστεί.
Ο Aleks Burelli κατά το παρελθόν, έχει εκτίσει τουλάχιστον τρεις φορές ποινές κάθειρξης στις ελληνικες φυλακές Πατρών, Μαλανδρίνου και Κορυδαλλού, για τα αδικήματα της εκβίαση, αρπαγή, πρόκληση σωματικών βλαβών και ναρκωτικά.
Οι Κυπριακες Αρχές δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο ο Αλβανός εκτελεστής να έχει δολοφονηθεί από τους ίδιους “συνδέσμους”, που του ανέθεσαν το συμβόλαιο του Φάνου Καλοψιδιώτη, ώστε τα στοιχεία του ηθικούς αυτουργούς να παραμείνουν χωρίς μαρτυρική υπόδειξη, κάτι που θα οδηγούσε στη σύλληψη του για τις δολοφονικές εξέδρες στο όνομα της οικογένειας Καλοψιδιώτη.