Βράβευση για τους πιλότους του Canadair και όσους τους διέσωσαν

Βράβευση για το πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στα Δερβενοχώρια και όσους συνέβαλαν στη διάσωση των πιλότων, στο Υπουργείου Προστασίας Προστασίας του Πολίτη.

image

Το πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, τον Επισμηναγό Ταξιάρχη Παπαμάρκο και τον Σμηναγό Ιωάννη Σεντουξή που διασώθηκε όταν ο κυβερνήτης πραγματοποίησε βαριά αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια (26/06), τίμησε (05/07) ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
image

image

Αναμνηστικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην επιχείρηση διάσωσης απονεμήθηκαν, στα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson -οι Don Mc Leod, Jeff Brenhaug, Marnix Pyle, Άλκης Παρασκευόπουλος, Mike Strasser, Jeff Shelton, Gary Wilson και Σωτήρης Πάσχος-, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στην περιοχή, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος CL215 και συνέβαλαν καθοριστικά στη διάσωση των πιλότων.
image

image

image

image

image

image
image

image

Τιμήθηκαν επίσης και οι πυροσβέστες-ο Πύραρχος Ιωάννης Καρακώστας και ο Πυραγός Νέστορας Αποστολόπουλος- που έσπευσαν πρώτοι στην περιοχή και απομάκρυναν το πλήρωμα του αεροσκάφους με ασφάλεια.
image

“Η προσφορά και η αυτοθυσία του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν ήταν καθοριστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς”, επισήμανε ο Νίκος Τόσκας, ενω εκανε ιδιαίτερη μνεία στην ψυχραιμία, που επέδειξαν οι πιλότοι του αεροσκάφους και οι οποίοι με τους κατάλληλους χειρισμούς κατάφεραν να προσγειωθούν στη φλεγόμενη περιοχή, αλλά και στο προσωπικό που συμμετείχε στη συνδυασμένη επιχείρηση διάσωσης. “Επειξαν το βαθμό συνειδητοποίησης της αποστολής τους προς χάριν του κοινωνικού συνόλου”, συμπλήρωσε με νόημα ο αναπληρωτής.
image

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς.