Εγνατία οδός: Σφοδρή καραμπόλα οχημάτων πριν τα διόδια Πολυμύλου- Αναφορές για εγκλωβισμένους

Καραμπόλα με εμπλοκή περισσοτέρων απο πενήντα οχήματα σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, πριν τα διόδια του Πολυμύλου στο ρεύμα προς Κοζάνη, και κινητοποίησε την Πυροσβεστική σε απεγκλωβισμούς των επιβαινόντων

Το τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή τριών οχημάτων ,το πρωί της Κυριακής (06/03-11.30), εξελίχθηκε σε καραμπόλα με περισσότερα από πενήντα οχήματα, στην Εγνατία Οδό, πριν τα διόδια του Πολυμύλου στο ρεύμα προς Κοζάνη.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές ενημέρωσης λόγων των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με συνθήκες αυξημένης ομίχλης που προκάλεσε μειωμένη ορατότητα, συγκρούστηκαν αρχικά τα πρώτα οχήματα με τους οδηγούς που ακολουθούσαν να εμπλέκονται στην καραμπόλα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και την αυτοψία στο σημείο.

Στο σημείο του τροχαίου μετέβησαν πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης και ασθενοφόρα, με τον αριθμό των τραυματιών να ανέρχεται στους δεκατρείς. Με θλαστικά – κυρίως- τραύματα επτά επιβαίνοντες στα οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα, διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Μεταξύ των οχημάτων που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, ο οποίος ήταν καθ’ οδόν για την Πρέσπα.

Η Εγνατία Οδός παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου, ανέλαβε να διενεργήσει η Τροχαία Βέροιας.