Έγκλημα Βελβεντό: Εντολή από τη φυλακή κατηγορείται ότι έδωσε ο συζυγοκτόνος για επίθεση στην πεθερά του

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο συζυγοκτόνος Τάσος Τσιουχάρας και ομολογίαν δράστης δολοφονίας της συζύγου του Ανθής Λινάρδου, τον Ιανουάριο του 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο κατηγορούμενος Τάσος Τσιουχάρας, σύμφωνα με πληροφορίες του kozanilife.gr, στις 25 Ιανουαρίου 2018 θα μεταχθεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών, κατηγορούμενος για πρόκλησης βλάβης σε τρίτο, για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Όπως παραθέτει το ρεπορτάζ του kozanilife.gr- ο Τάσος Τσιουχάρας κατηγορείται ως εντολοδόχος σε συγκρατούμενό του, έγκλειστοι από κοινού, καθώς εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών, κατά τη διάρκεια άδειας του δεύτερου, να επιτεθεί και να προκαλέσει σωματική βλάβη στη μητέρα της Ανθής Λινάρδου.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Τάσος Τσιουχάρας μεταφέρθηκε από τις Φυλακές των Γρεβενών στη Λάρισα. Σύμφωνα με την συνήγορό του Ασημίνα Μαγγόλα η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε για υπηρεσιακούς λόγους.

Σύμφωνα με ίδιες πηγές, η αυτεπάγγελτη δίωξη σε βάρος του Τάσου Τσιουχάρα,  ασκήθηκε κατά την ολοκλήρωση διερεύνησης καταγγελίας σε τηλεοπτική εκπομπή, καθώς και συγγενικό πρόσωπο της μητέρας της Ανθής Λινάρδου, ενημερώθηκαν οι Αρχές και απαγγέλθηκαν συμπληρωματικές κατηγορίες.

«Παραπέμπεται ως κατηγορούμενος, ο εντολέας μου, για το αδίκημα της πρόκλησης σε τρίτο, για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος, στο  Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών. Ο πελάτης μου είναι αθώος, αρνείται την κατηγορία, η οποία είναι ψευδής και ανυπόστατη, και χωρίς έρεισμα στο αποδεικτικό υλικό. Δεν είχε καμία πρόθεση, αλλά και καμία συμμετοχή σε τέτοιο αδίκημα.

Δυστυχώς, η κατηγορία αυτή, δυσχεραίνει τη θέση του πελάτη μου, διότι στη βασική υπόθεση, που όλοι γνωρίζουμε, με τη σοβαρή κατηγορία που είχε, δημιουργούνται κάποια ανυπέρβλητα εμπόδια στον υπερασπιστικό αγώνα που έχει μπροστά του. Ελπίζει ότι θα αποδείξει ότι τα πραγματικά περιστατικά και της βασικής υπόθεσης και αυτής για την οποία παραπέμπεται ως κατηγορούμενος, δεν είναι αυτά που παρουσιάστηκαν, αφενός όσον αφορά τη βασική υπόθεση στα ΜΜΕ, αφετέρου όσον αφορά την κατηγορία που αντιμετωπίζει τις επόμενες μέρες ότι στηρίζεται σε ψευδή και ανυπόστατα πραγματικά περιστατικά», σημειώνει, η συνήγορος του Τάσου Τσιουχάρα.

_______________

* Ζιάμπα Αργυρώ, KOZANILIFE.GR