«Είστε όλοι πεθαμένοι»! Απειλές στο Δικαστήριο από τους Αλβανούς βαρυποινίτες δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Φραστικές επιθέσεις και απειλές προς την Έδρα κατα την εκδίκαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ.Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Μεταξύ των κατηγορουμένων και δυο Αλβανοί βαρυποινίτες, κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (19/01) ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για την ένοπλη επίθεση 03/11 2014) έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, του δικηγόρου Γ.Αντωνόπουλου.

Πέντε άτομα κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος (σκάνδαλο της Energa – Hellas Power) και δυο Αλβανοί βαρυποινίτες, οι οποίοι κατηγορούνται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (12/10 2017).

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο Αλβανός βαρυποινίτης Άρμπερ Μπάκο υποστήριξε οτι πρόσφατα στις φυλακές οργανώθηκε σε βάρος του απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κατηγορούμενος: Έχει προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας στον Κορυδαλλό. Θέλω να το δούμε τώρα.
Πρόεδρος: Αυτό θα το πείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Κατηγορούμενος: Τα έχουμε πει και δεν έχει γίνει τίποτα. Απαιτώ να τον φέρετε εδώ αυτόν τον άνθρωπο, αν θέλετε να συνεχιστεί η δίκη …Κάναμε τόσο πόλεμο να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και εσείς δεν κάνετε τίποτα.

Με απειλές και ύβρεις οι δύο Αλβανοί βαρυποινήτες- ο Άρμπερ Μπάκο και ο συγκατηγορούμενος του  Όλτι Ντούτσε- δήλωσαν πρόθεση να αποχωρήσουν από τη δίκη.

«Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά, πάρτε  τα και βάλτε τα στον κ…. σας».

Πρόεδρος: Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη.
Κατηγορούμενος: Όλοι πεθαμένοι είστε..

Η Πρόεδρος προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή, ωστόσο όταν η Έδρα επέστρεψε και ενω στο βήμα βρισκόταν προς εξέταση, το θύμα της επίθεσης, ο δικηγόρος Γ.Αντωνόπουλος, οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες συνέχισαν να υβρίζουν:

«Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή;  Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ….σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ…. καρ …..πουτ….. Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;»

Από την πλευρά του ο Άρης Φλώρος, βασικός κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας του Γ.Αντωνόπουλου, δήλωνε στο Δικαστήριο ότι αρνείται την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί, ένας εκ των Αλβανών συγκατηγορουμένων του φώναξε: «Τι αρνείσαι ρε παλιοπ……;».

Γ.Αντωνόπουλος: “Ηθικός αυτουργός ο Α.Φλώρος”

Οι δυο Αλβανοί αποχώρησαν από το Δικαστήριο συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης, και ξεκίνησε η κατάθεση του Γ.Αντωνόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, είναι ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος.

Ο Γ.Αντωνόπουλος, νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ, στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa  – Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο τον Αρ.Φλώρο ως εκπρόσωπο- τότε – της Energa, ανέφερε ότι οι δράστες είχαν ανθρωποκτονο πρόθεση ενω κίνητρο τους δεν ήταν η ληστεία.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους» κατέθεσε ο Γ.Αντωνόπουλος ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, υποστήριξε, «Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία».

Η δίκη συνεχίζεται στις 24 Ιανουαρίου 2018.