Έγκλημα Σαντορίνη: Προφυλακιστέος ο Αλβανός δολοφόνος του Νίκου Χάλαρη

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 20άχρονος καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του ξενοδόχου στην Οία της Σαντορίνης, Νίκου Χάλαρη,

Με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως και του Ανακριτή, ο 20άχρονος Αλβανός καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του ξενοδόχου Νίκου Χάλαρη, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και του εκδόθηκε φυλακιστήριο. Νωρίτερα (04/12)  Αστυνομικοί της Ασφάλειας Σαντορίνης, είχαν μεταφέρει με το ταχύπλοο Power Jet , στην Εισαγγελία Νάξου τον κατηγορούμενο, στον οποίο συνόδευε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του συνηγόρου του, ο 20άχρονος Αλβανός επανέλαβε την εκδοχή που έχει παραθέσει και στην προανακριτική απολογία του, ότι ο θάνατος του ξενοδόχου ήταν συνέπεια ενός “ατυχήματος” καθώς φέρεται να υποστηρίζει ότι πρώτος του επιτέθηκε ο 69άχρονος με ένα μπουκάλι και στη συνέχεια τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ο Νίκος Χάλαρης στο κεφάλι, ενώ φέρεται να υπέδειξε και το σημείο στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, που χτύπησε ο ξενοδόχος και κατέληξε όπως ισχυρίζεται. Όπως ανέφερε ο συνήγορός του, ο 2οάχρονος Αλβανός είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μετά τη συμπλοκή με τον 69άχρονο.

Από την πλευρά της οικογένειας του Νίκου Χάλαρη, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ όπως υποστήριξε ο δικηγόρος τους, έχει υποβάλλει αίτημα αναπαράσταση του εγκλήματος, μεταφέροντας την προσωπική του εκτίμηση, ότι ο δράστης είχε εξ αρχής ανθρωποκτόνο πρόθεση.

«Είναι ένα έγκλημα στο οποίο κανείς δεν ήταν παρών. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που θα απαντηθούν με την αναπαράσταση. Καταρχάς αίμα βρέθηκε έξω από τη ρεσεψιόν. Πως βρέθηκε εκεί; Υπήρχε μπουκάλι έξω; Λοστός πως βρέθηκε εκεί; Τον κράταγε; Το σκουπόξυλο ήταν μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Νίκου Χάλαρη.

“Προσπαθούσε επί ώρες να κάψει το πτώμα!”

«Στην απολογία του (σσ ο κατηγορούμενος) είπε πως χτύπησε το θύμα με λοστό. Μετά είπε με σκουπόξυλο. Στην αρχή είπε πως δεν ήταν αυτός. Μόλις του έδειξαν φωτογραφίες ομολόγησε»,  ενώ διερωτήθηκε, «πώς είναι δυνατόν από οινοπνευματώδες ποτό να φτάσει η θερμοκρασία 300 βαθμών;» και τόνισε εμφατικά μεταξύ άλλων, «Οποιοσδήποτε που σκότωσε κατά λάθος θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική με αυτή που ακολούθησε ο θύτης. Επί ώρες να προσπαθεί να κάψει το πτώμα». Ενώ επανέφερε μαρτυρίες περιοίκων, οι οποίες περιλαμβάνονται ως καταθέσει στη δικογραφία, σύμφωνα με τις οποίες είχαν διακρίνει την παρουσία οχήματος με οδηγό στην περιοχή, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να είχε και συνεργό .