Έγκλημα Μοσχάτο: Κρίθηκε η ποινική μεταχείριση του 39άχρονου παραολυμπιονίκη

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε η ποινική μεταχείριση του καθ’ ομολογίαν δράστη του εγκλήματος στο Μοσχάτο, παραολυμπιονίκη κολύμβησης Βασίλη Τσαγκάρη.

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τον περιορισμό του μέτρου με σύστημα γεωεντοπισμού (βραχιολάκι με ηλεκτρονική επιτήρηση), λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται-παραπληγία- μετά από σχεδόν οχτώ ώρες απολογίας –ξεκίνησε η διαδικασία (27/03-10.20)- ενώπιον του 14ου Τακτικού Ανακριτή, ο καθ ομολογίαν δράστης παραολυμπιονίκης κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης, με το ποινικό κατηγορητήριο σε βάρος του, για το θανάσιμο τραυματισμό του 47άχρονου Μάριου Λουκόπουλου, μετά την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, φέρεται να υποστήριξε – για αλλη μια φορά, όπως και στην προανακριτική του απολογία- ότι τέλεσε το έγκλημα ευρισκόμενος σε άμυνα.

Σε υποστήριξη του ισχυρισμού του παραολυμπιονίκη κολύμβησης, ως προς το αίτημα της υπεράσπισης, για κατ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, παρέστη για να καταθέσει και ο προπονητής του, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο 39άχρονος Βασίλης Τσαγκάρης ο οποίος με παραπληγία βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, αδυνατεί να αυτοσυντηρηθεί, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν κατά την ποινική μεταχείριση του καθ ομολογίαν δράστη.

Οι συνήγοροί του 39άχρονου Βασίλη Τσαγκάρη, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης και μετέφεραν τηνα έκφραση “συγγνώμης” την οποία εξέφρασε κατά τη διαδικασία, ο 39άχρονος καθ ομολογίαν δράστης, Βασίλης Τσαγκάρης.