Εγκαυματίας Αστυνομικός των ΜΑΤ, από επίθεση με μολώτοφ- Μια σύλληψη.

Άτομα του “χώρου” συγκεντρώθηκαν σχεδόν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο χώρο του Πολυτεχνείου, με τις Αστυνομικές Δυνάμεις να έχουν μετακινηθεί στην περιοχή οταν δέχθηκαν δολοφονική επίθεση με αυτοσχέδιες μολώτοφ. Ενας σοβαρά εγκαυματίας Αστυνομικός της ΥΑΤ και μια σύλληψη.ΜΑΤ_ΜΟΛΟΤΩΦ

“Ήθελαν να μας κάψουν ζωντανούς “, αναφέρουν στο bloko.gr Αστυνομικοί των ΜΑΤ, οι οποίοι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία τη νύχτα που πέρασε (26/09) στο κέντρο της Αθήνας και διατάχθηκαν να μεταβούν στο Πολυτεχνείο. Σε φωτογραφικά καρέ έχουν απαθανατίσει την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε εγκαυματίας ο συνάδελφός τους, μετά την επίθεση με μολώτοφ που δέχθηκε η διμοιρία του, στην Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που περιέθαλψαν το τραύμα του νεαρού Αστυνομικού, φέρει εγκάυματα δευτέρου βαθμού. Σύμφωνα με την αναφορά στην Υπηρεσία του, ο Αστυνομικός της ΥΑΤ, τραυματίσθηκε όταν τμήμα της διμοιρίας επιχείρησε φραγμό ώστε να ανακόψει τη διαφυγή ομάδας ατόμων τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, από την εξωτερική περίμετρο που είχε δημιουργηθεί και την εισβολή τους από την πύλη στο ΕΜΠ.

ΜΑΤ_ΜΟΛΟΤΩΦ-ΙΟι Αστυνομικοί δέχθηκαν σφοδρή επίθεση με αυτοσχέδιες εκρηκτικές μολώτοφ, από τα άτομα του “χωρου” τα οποία επιχειρούσαν την εισβολή στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, καθώς και από άτομα τα οποία είχαν καταφύγει στο εσωτερικό του ΕΜΠ.
Μια από αυτές τις μολότοφ τραυμάτισε και προκάλεσε εκτεταμένα εγκάυματα στο δεξί χέρι του Αστυνομικού της διμοιρίας, κατά μήκος του βραχίονα, μέχρι και την παλάμη, όταν ακινητοποίησε μαζί με συναδέλφους του, νεαρό άτομο της ομάδας των αυτοπροσδιοριζόμενων αντιεξουσιαστών, τον οποίο συνέλλαβαν ενώ επιχειρούσε να απορρίψει δεύτερη αυτοσχέδια μολώτοφ στη διμοιρία. Ενδεικτικό της κατάστασης που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι Αστυνομικοί, είναι η επίθεση την οποία συνέχισαν να δέχονται από την ομάδα των νεαρών από ο εσωτερικό του ΕΜΠ.
Όπως επισημαίνουν και σχολιάζουν οι Αστυνομικοί της ΥΑΤ, είναι το γεγονός, ότι ο νεαρός ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω, να πραγματοποιεί επίθεση με μολώτοφ και να συμμετέχει στα επεισόδια στο ΕΜΠ, είναι ηλικίας (μόλις) 19ετών, και δηλώνει διέυθυνση διαμονής στη Γλυφάδα.

Πηγή bloko.gr